Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв надати необхідні будматеріали та кошти постраждалим від обстрілів у Новолуганському

19 грудня 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв зробити все можливе для допомоги постраждалим від обстрілів у селищі Новолуганське. Прем'єр запевнив, що будуть надані всі необхідні матеріали та кошти для відновлення будинків.
Не виконано
Сказано 19 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/volodymyrgroysman/posts/639626769539574
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/mtot-spriyaye-nadannyu-gumanitarnoyi-dopomogi-postrazhdalim-vid-artilerijskogo-obstrilu
  • Лист Донецької ОДА від 23 жовтня 2018 року
  • Лист ДСНС від 7 листопада 2018 року
  • Лист Мінфіну від 15.11.2018

Результат

За інформацією ДСНС вогнем було охоплено 5 житлових будинків та декілька господарських будівель. Повністю знищено більше 300 квадратних метрів перекриття будинків. Всього від обстрілів пошкоджено 46 будівель, 29 приватних будинків, амбулаторія, дитячий садок, школа та фельдшерський пункт. Внаслідок знеструмлення котельні 300 абонентів залишилися без тепла, перебито газопровід та водогін на одну вулицю, також на декількох вулицях пошкоджено електропостачання переважно у приватному секторі.

Відповідно до листа Донецької ОДА від 23 жовтня 2018 року, до департаменту фінансів не надходили нормативно-методичні документи, дані про виділення Кабміном в період з грудня минулого року по теперішній час коштів на надання допомоги постраждалим від обстрілів у селищі Новолуганське.

Відповідно до листа Міністерства фінансів від 6 грудня 2018 року Кабінетом міністрів України не приймалося рішення щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для надання допомоги мешканцям селища Новолуганське, постраждалим внаслідок обстрілів у грудні 2017 року.

Враховуючи те, що Кабмін протягом року не виділяв коштів на подолання наслідків надзвичайної ситуації в у селищі Новолуганське, обіцянка отримує статус «не виконано».

Нагадаємо, відповідно до пункту 5.2 регламенту АП «Слово і Діло», якщо суб’єкт обіцянки або третя особа не погоджується зі статусом обіцянки, надаючи документально підтверджені докази її виконання або невиконання, аналітики порталу беруть до уваги такі докази й повторно вивчають коректність статусу. Якщо надані докази є достовірними, статус обіцянки може бути змінений.