Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Петренко обіцяє презентувати онлайн-сервіс реєстрації новонародженої дитини

7 грудня 2017 року міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв презентувати онлайн-сервіс реєстрації новонародженої дитини.
Архів
Сказано 7 грудня 2017 р.

Джерело

  • http://interfax.com.ua/news/interview/467799.html
  • https://minjust.gov.ua/news/ministry/u-minyusti-vidzvituvali-pro-rezultati-roboti-u-2017-rotsi
  • http://poslugy.gov.ua/
  • https://www.slovoidilo.ua/2018/07/20/novyna/polityka/ministr-yustycziyi-pavlo-petrenko-my-mozhemo-perehnaty-ne-lyshe-estoniyu-a-krayiny-shhe-bilsh-efektyvnymy-systemamy-elektronnoho-uryaduvannya

Результат

Відповідно до листа Міністерства юстиції від 23 червня 2018 року, Міністерство юстиції розробило проект наказу, яким пропонується запровадити онлайн-сервіс реєстрації новонародженої дитини. Станом на червень 2018 року проект наказу перебуває на погодженні в структурних підрозділах міністерства.

20 липня 2018 року в ексклюзивному інтерв'ю журналістам «Слова і Діла» міністр юстиції детально розповів про ініціативу онлайн-реєстрації новонародженої дитини. Павло Петренко наголосив, що йдеться не про сайт, доступний для кожного просто з дому, а про те, що такий сервіс буде доступний в пологовому будинку, але в режимі онлайн (на першому етапі). Наразі, у Києві у пілотному режимі вже запустили перший пологовий будинок в місті Києві, де співробітники за допомогою планшета і доступу до реєстру реєстрації актів цивільного стану проводять онлайн-реєстрацію факту народження дитини. У планах міністерства цю послугу зробити доступною на рівні всіх обласних центрів у пологових будинках, а наступний етап – це поширити таку послугу на 472 пологових будинки по всій країні.

У інтерв'ю міністр розповів один механізм реєстрації новонародженої дитини (який вже впроваджується), а в обіцянці зафіксовано інший. Таким чином, при детальному опрацюванні заяви (від грудня 2017 року) та роз'ясненні міністра, ми переводимо обіцянку у розділ «архів».