Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Каспрук пообіцяв створити Меморіальний музейний центр євреїв Буковини

18 листопада 2017 року міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив про намір у відреставрованій будівлі "Бейт-Кадішін" (будинок прощання на єврейському цвинтарі) створити Меморіальний музейний центр євреїв Буковини, які загинули під час Голокосту. Проектні пропозиції, підготовлені австрійським та чернівецьким архітекторами, передбачають збереження особливостей цієї будівлі. Роботи розпочаті за кошти, виділені урядом ФРН. Однак для завершення робіт і відкриття Меморіального центру восени 2019 року потрібно залучити додаткові ресурси.
Архів
Сказано 18 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1538294739582044&id=100002045975561
  • Лист Чернівецької МР від 31 липня 2019 року
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3065237-verhovnij-sud-skasuvav-ponovlenna-na-posadi-mera-cernivciv.html

Результат

17 липня 2020 року Касаційний адміністративний суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанції, яким Чернівецького міського голову поновили на посаді. Таким чином, Олексія Каспрука відсторонено від посади мера Чернівців. Оскільки в Олексія Каспрука більше немає відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки, публікацію перенесено в архів.

За інформацією Чернівецької міськради від 31 липня 2019 року було розроблено науково-дослідницьку документацію на об'єкти Кладовища по вул. Зеленій та підготовка соціально-економічного обґрунтування необхідності утворення заповідника на базі Кладовища. В зазначеній документації "Бейт-Кадишин" було запропоновано взяти на облік, як щойно виявлений об'єкт культурної спадщини, про що відділ охорони культурної спадщини прийняв відповідне рішення.

Відповідно до погодженого робочого проєкту запропоновано виконання ряду ремонтно-реставраційних робіт щодо відновлення церемонійного залу на єврейському кладовищі по вул. Зеленій,11. Після відновлення будівлі там буде облаштовано Меморіальний музейний комплекс центру пам'яті євреїв Буковини.

Станом на поточну дату Меморіальний музей не створений, оскільки тривають ремонтно-реставраційні роботи.