Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бурбак запевнив, що доб'ється розширення для Росії персональних та секторальних санкцій

7 листопада 2017 року народний депутат України Максим Бурбак запевнив, що доб'ється розширення для Росії персональних та секторальних санкцій (відео:13:10).
Архів
Сказано 7 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=7RsqsT36dX8
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17142
  • http://nfront.org.ua/news/details/rosijska-federaciya-maye-vidpovisti-u-mizhnarodnih-sudah-za-zbrojnu-agresiyu-proti-ukrayini-sergij-visockij
  • http://nfront.org.ua/news/details/maksim-burbak-pripinennya-programi-ekonomichnogo-spivrobitnictva-z-rosiyeyu-ye-pravilnim-krokom
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17508
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20246
  • https://espreso.tv/news/2018/10/04/nardepy_prodovzhyly_diyu_zakonu_schodo_osoblyvogo_statusu_donbasu

Результат

1 березня 2018 року парламент ухвалив проект постанови "Про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження політичних репресій Російської Федерації проти громадян України внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України та звільнення політичних в'язнів - громадян України" №8064. Згідно пояснювальної записки, постанова передбачає посилення політико-дипломатичного і санкційного тиску на державу-окупанта до повного припинення нею агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаного державного кордону. Депутат підтримав вказаний проект постанови.

Наприкінці березня 2018-го Верховна Рада ухвалила ініційований, зокрема, народними депутатами фракції НФ проект постанови "Про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України" №5463. Проектом пропонується створити міжвідомчий орган, відповідальний за підготовку консолідованої претензії України до Російській Федерації як держави-агресора; розробити методику визначення шкоди та обсягу збитків, завданих Україні збройною агресією РФ; продовжити та розширити використання механізму Європейського суду з прав людини з метою реалізації міжнародно-правової відповідальності РФ; створити єдину базу даних доказів вчинення акту агресії РФ проти України, скоєння воєнних та злочинів проти людяності, які призвели до особливо тяжких наслідків тощо. Депутат підтримав вказане рішення.

21 березня уряд підтримав пропозицію Мінекономрозвитку про припинення дії Програми економічного співробітництва між Україною та Російською Федерацією на 2011-2020 роки. На підтримку вказаного рішення виступив голова фракції НФ Максим Бурбак.

На початку жовтня 2018 року Верховна Рада ухвалила проект закону №9153 "Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", який передбачає продовження особливого статусу Донбасу до 31 грудня 2019 року. За словами Ірини Геращенко, закон важливий для наших дипломатів і партнерів в ЄС, він посилить переговорні позиції українського дипкорпусу для пролонгації санкцій проти РФ. Депутат підтримав вказаний законопроект.

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання