Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал пообіцяв ухвалити розширену програму «Здоров'я тернополян»

23 серпня 2017 року міський голова Тернополі Сергій Надал пообіцяв на сесії міської ради ухвалити та профінансувати доповнену програму «Здоров'я тернополян», а саме забезпечити в області гідні побутові умови для лікування. До листопада 2017 року буде здійснено об'їзд усіх закладів охорони здоров'я для наповнення програми пропозиціями.
Виконано
Сказано 23 серпня 2017 р.

Джерело

  • Спеціальний випуск газети Вільне Життя
  • http://www.ternopilinfo.com/u-2018-rotsi-zapratsyuye-onovlena-programa-zdorov-ya-ternopolyan/
  • http://ternopil.te.ua/u-ternopilskyh-likarnyah-planuyut-likuvaty-po-domashnomu/
  • https://www.facebook.com/sergij.nadal/posts/1761141603906136
  • https://www.youtube.com/watch?v=NidVQtkNPPo
  • https://www.youtube.com/watch?v=Lg3DonQRq4I

Результат

8 листопада 2017 року Сергій Надал прозвітував перед громадою за роботу у 2017 році. За його словами, особливо велику увагу у 2017 році приділяли оновленню міських лікарень.

" Наступного року ми також плануємо продовжити ремонти у всіх тернопільських лікарнях, виділяти кошти для нового медичного обладнання. Окрім іншого, запрацює вже оновлена програма “Здоров’я тернополян”, яка передбачає зробити наші лікарні більш домашніми. Тому що кошти на придбання обладнання виділяються, а такі елементарні речі, як рушники, постільна білизна, нові ліжка – про це ми часом забуваємо. Тому на це ми спрямовуємо суму коштів, щоб оновити наші лікарні" – зазначив міський голова Сергій Надал.

На сесії міської ради 15 грудня 2017 року за зміни до програми проголосували депутати й виділили на це кошти. У 2018 році заплановано спрямувати понад 4 млн грн на покращення умов перебування хворих у лікарнях, зокрема, на придбання м’якого інвентарю (подушок, матраців, постільної білизни, посуду тощо), понад 3 млн грн – на поточні та капітальні ремонти у туалетах та палатах закладів охорони здоров’я.

За рахунок коштів з міського бюджету, виділених в рамках програми «Здоров'я тернополян» для підвищення комфорту пацієнтів під час перебування у медичних закладах, з міського бюджету у 2018 році виділено кошти на заміну м’якого інвентаря (матраци, подушки, ковдри та інше) у сумі понад 1,6 млн грн та ще майже 1,8 млн грн передбачено на придбання меблів в заклади охорони здоров’я Тернополя. Станом на травень 2018 року усі лікарні міста забезпечені належним м’яким інвентарем, а процес закупівлі меблів триває.

Станом на 1 серпня 2018 року впровадження програми "Здоров'я тернополян" продовжується (відео).

У звіті міського голови за 2018 рік вказано, що побут пацієнтів у тернопільських лікарнях став домашнім та комфортним. Закладам охорони здоров'я вперше передбачили кошти на м'який інвентар та меблі. "Охорона здоров'я також є одним із пріоритетів в нашій роботі. Ми прийняли програму, яка називається "Здоров'я тернополян". Приймаючи її ми ставили стратегічну ціль, це - збільшити тривалість життя тернополян. Сьогодні статистика показує, що нам цього вдалось добитися", - зазначив мер (відео 11:57-13:15). У 2018 році міському голові вдалось забезпечити гідні побутові умови для тих, хто перебуває в лікувальних закладах міста. Обіцянка отримує статус виконаної.