Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко запевнив, що система авто-відеофіксацій правопорушень на дорогах буде запущена в 2018 році

14 серпня 2017 року народний депутат України Антон Геращенко запевнив, що система авто-відеофіксацій правопорушень на дорогах буде запущена в наступному році.
Не виконано
Сказано 14 серпня 2017 р.

Джерело

  • http://www.metroplus.com.ua/anton-gerashhenko-v-kakom-to-smysle-my-obmanuli-putina/
  • https://www.youtube.com/watch?v=8fEPd9gflsU
  • https://economics.unian.ua/transport/2311809-vr-zaprovadila-fotozyomku-porushen-pravil-parkuvannya-i-dozvolila-evakuatsiyu-avto.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=ZgdyxC6newk
  • https://www.5.ua/suspilstvo/lysty-shchastia-fotofiksatsiia-porushen-pdr-zapratsiuie-do-kintsia-2018-roku-170939.html
  • https://www.npu.gov.ua/news/golovne/u-2019-roczi-v-naczpolicziji-z-yavitsya-novij-pidrozdil/

Результат

На початку вересня Антон Геращенко повідомив, що спільно з Арсеном Аваковим працює над запуском системи авто-відеофіксацій правопорушень на дорогах. За його словами, спочатку планується встановити відповідні камери в обласних центрах, а пізніше – по всій країні. Останні будуть не лише фіксувати правопорушення на дорогах, але й допомогатимуть розкривати злочини (відео:24:55).

В грудні Верховна Рада ухвалила проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів" №5364. Даним законом запроваджується фотозйомка (відеозапис) правопорушень, які стосуються порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів. Депутат підтримав вказаний законопроект.

Наприкінці січня 2018-го депутат повідомив, що наразі розроблені технічні стандарти для відеокамер, розробляється програмне забезпечення для серверів, на які буде збиратися інформація з тисяч камер по всій країні. За його словами, запуск системи планується у другому півріччі (відео:03:30).

Навесні стало відомо, що загалом за три роки планують встановити більш як 3700 камер на аварійних місцях. Третину від запланованої кількості камер для фото- та відеофіксації порушень дорожнього руху мають встановити до кінця року.

За інформацією прес-служби Національної поліції системи фото- і відеофіксації правопорушень запуститься в 2019 році, про що вони повідомили на своєму сайті 20 грудня 2018 року.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки обіцяна система так і не була запущена в 2018 році.