Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Корнацький пообіцяв, що будуть нові мости

На парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 132 Аркадій Корнацький у своїй програмі пообіцяв, що будуть нові мости.
Не виконано
Сказано 27 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12747
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=12747
  • Лист народного депутата від 22 травня 2018 року
  • https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-06-04-000561-a

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано".

Згідно з інформацією, що надав нардеп Аркадій Корнацький стало відомо, що було започатковано ремонт на Південному Бузі аварійного мосту та відремонтовано міст через річку Мертвовод у смт Братське. Нардеп сприяв залученню інвестицій, але Бузький міст не був відремонтований, нових мостів не з'явилося. За інформацією "Прозорро" тендер "Поточний середній ремонт мосту через р. Південний Буг на км 385+698 автомобільної дороги державного значення М-12" був відмінений через те, що подання для участі в торгах приймало менше двох тендерних пропозицій, компаній.

Наприкінці квітня 2018 року ми направили запит народному депутату. У наданій нам відповіді Аркадій Корнацький повідомив, що за його ініціативи було започатковано інвестиційний проект на суму близько 10 мільйонів доларів по будівництву між селами Чаусово-1 і Чаусово-2 Первомайського району Миколаївської області інноваційної гідроелектростанції із залізобетонним мостом (мостовим переходом). Було створено ТОВ "Енергострім" та розпочато процес отримання в органах влади дозволів на проектні роботи і на розробку проекту відведення земельної ділянки. Розташований на Південному Бузі аварійний міст є частиною дороги державного значення, який щороку демонтується у зв'язку з льодоставом. А в інший час придатний для проїзду в екстремальних умовах лише легкового транспорту. Однак, незважаючи на це, керівники Миколаївської ОДА та Первомайської РДА протягом трьох років необгрунтовано відмовляють у наданні належні дозволи на проектні роботи. Нардеп пообіцяв, що вказана боротьба буде продовжена доти, доки ГЕС з мостом не будуть збудовані.

Крім того, за бюджетні кошти було капітально відремонтовано міст через річку Мертвовод у смт Братське.

За словам Корнацького, за неправовою традицією, яка впроваджена у практику діяльності нардепів, виділення коштів супроводжувалося депутатськими зверненнями до Кабміну, що в більшості випадків є нічим іншим, як корупцією і непрямим підкупом виборців. На відміну від інших депутатів, парламентарій обмежився виключно виконанням формальних вимог КМУ щодо виділення коштів і не вважає це власною заслугою.