Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гунчик запевнив, що «Волиньторф» залишиться у державній власності

17 липня 2017 року голова Волинської ОДА Володимир Гунчик запевнив, що «Волиньторф» не будуть приватизувати. Також очільник області пообіцяв забезпечити ефективну роботу підприємства. У постанові Кабінету Міністрів державне підприємство «Волиньторф» входить до об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2016—2017 роках.
Архів
Сказано 17 липня 2017 р.

Джерело

  • http://www.volynpost.com/news/93300-ne-dozvolymo-vykorystovuvaty-volyntorf-u-shemah--gunchyk
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249289508
  • https://www.volynnews.com/news/society/dp-volyntorf-zupynytsia-cherez-2-roky/
  • Лист начальника відділу інформаційної політики Волинської ОДА Головачук Світлани

Результат

Станом на 7 вересня 2017 року Волинська ОДА протягом трьох років не виділила земель для видобутку торфу для ДП «Волиньторф». У зв’язку з тим, що вже зараз значно зменшилися обсяги видобутку копалин і наступного року підприємству торф просто не буде де видобувати, «Волиньторф» буде змушена скоротити 200 своїх працівників, а продуктивність видобування у 2018 році зменшиться більше, ніж удвічі. Тож вже у 2019–2020 роках підприємство може припинити своє існування. Як відзначила голова профспілки працівників підприємства Аліна Базарнова, зараз у розпорядженні «Волиньторфу» є близько 12 гектарів земель, що становить менше ніж 50 %, необхідних підприємству для нормальної діяльності. Загалом необхідно 400 гектарів.

За інформацією відділу інформаційної політики Волинської ОДА повідомлення сайту "ВолиньPOST" з цитатою Володимира Гунчика не є повним та спотворює першоджерело, з контексту якого було написано статтю. Ознайомившись з наданим першоджерелом редакція переносить обіцянку до архіву, як таку, що не відповідає дійсності.