Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Черкас

Бондаренко запевнив, що не допустить забудов природоохоронних зон

29 травня 2017 року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що команда міського голови не допустить забудов природоохоронних зон (відео 09:45-09:55).
Не виконано
Сказано 29 травня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=a7U70opHsvM
  • http://vikka.ua/novini/91074-verhovnij-sud-viznav-zabudovu-cherkaskoi-naberezhnoi-nezakonnoyu.htm
  • https://hromadske.ck.ua/episodes/na-rajoni-vypusk-4-sosnivka/
  • Лист Черкаської міськради від 16 жовтня 2019 року

Результат

За інформацією наданою Черкаською міськрадою від 16 жовтня 2019 року, на території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва "Соснівський" в м. Черкаси по вул. Золотоніській вчинено самовільне зайняття та засмічення суміжними користувачами земельних ділянок.

Стосовно вищевказаних порушень КП «Дирекція парків» у 2017 році зверталось неодноразово до контролюючих та правоохоронних органів, зокрема до Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області, Черкаської місцевої прокуратури, Державної екологічної інспекції в Черкаській області, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Державної інспекції сільського господарства в Черкаській області, але конкретних заходів не було вжито. Станом на сьогодні порушення не усунуто.

Враховуючи, що в Черкасах відбувається самовільне зайняття земельних ділянок в природоохоронних зонах парку "Соснівський" на яких відбувається приватне будівництво - обіцянка отримує статус невиконаної.

Станом на 18 вересня 2018 року Верховний суд поставив крапку у справі багатостраждальної забудови черкаської набережної. Йдеться про ділянку на розі вулиць Козацької та Героїв Дніпра. Врешті, Феміда скасувала попередні судові рішення за позовами забудовника ІБК "Будгарант" до Черкаської міської ради.

Станом на 25 квітня 2018 року журналісти зазначають про неодноразові випадки захоплення земельних ділянок під приватне будівництво в парк "Соснівський".