Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клочко заявив, що на Сумщині з'явиться сучасна лижоролерна траса

29 травня 2017 року голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко заявив, що обласна влада працюватиме над тим, щоб на Сумщині з’явилася сучасна лижоролерна траса. За його словами, вже виділяються кошти з обласного бюджету, а також буде направлене звернення до народних депутатів України щодо допомоги у фінансуванні цього проекту.
Не виконано
Сказано 29 травня 2017 р.

Джерело

  • http://sm.gov.ua/ru/arkhiv1/13213-na-sumshchyni-urochysto-vidkryto-hurtozhytok-oblasnoyi-dyussh-barsa.html
  • Начальник управління С. Над'ярний
  • Лист Сумської ОДА
  • Лист Сумської ОДА
  • Лист Сумської ОДА
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/586-14

Результат

У 2019 році на реалізацію вищевказаних лижеролерних трас фінансування не передбачалось. Станом на травень 2019 року, будівництво лижеролерной траси не розпочато. Враховуючи, що Микола Клочко відповідно до Закону України "Про місцеві державні адміністрації", в зв'язку з обранням нового Президента України, не буде в подальшому мати відповідних повноважень для виконання цієї обіцянки - вона отримує статус невиконаної.

Станом на 30 листопада 2018 року Сумська ОДА звернулася до Кабінету Міністрів України щодо виділення земельних ділянок для будівництва лижеролерної траси. У 2016 році було розроблено детальний план території. У 2017 році було продовжено роботу щодо погодження з Міністерствами України проекту розпорядження Кабміну "Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки". На сьогодні фінансово-економічні розрахунки визначені та готується нова редакція проекту.

За інформацією наданою Сумською ОДА від 13 травня 2019 року, Рішенням сесії Сумської облради у 2018 році було виготовлено проектно-кошторисну документацію та проведено експертизу, щодо нового будівництва електричних мереж зовнішнього освітлення лижеролерної траси ГО "Сумська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України", яка знаходиться в Сумському районі, урочище Гнилиця. Також було виготовлено проектно-кошторисну документацію та проведено експертизу, стосовно капітального ремонту лижеролерної траси в урочищі Токарі, Сумського району.