Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Міщенко пообіцяв, що керівник апарату Переяслав-Хмельницької РДА, який збив дітей та зник до приїзду поліції, відповідатиме по закону

25 травня 2017 року народний депутат Сергій Міщенко пообіцяв, що керівник апарату Переяслав-Хмельницької РДА, який збив дітей та зник до приїзду поліції, буде відповідати по закону. Нагадаємо, 24 травня 2017 року, зі слів народного депутата, Валерій Перчук, керівник апарату Переяслав-Хмельницької РДА, збив дітей, які їхали на мопеді, та зник до приїзду поліції. Нардеп вже звернувся до Генпрокуратури з проханням взяти під контроль дану ситуацію.
Архів
Сказано 23 травня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=837217199761856&id=100004207506810
  • 3
  • 1
  • 1
  • 1
  • 2

Результат

Згідно листа від 23 квітня 2018 року від народного депутата України Сергія Міщенко стало відомо, що він продовжив тримати на контролі справу щодо скоєння 24 травня 20І7 року в місті Переяслав-Хмельницький резонансної дорожньо-транспортної пригоди за участю Перчука В. М. (який на той час займав посаду Керівника апарату Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації), внаслідок якої неповнолітня Горбань Д В. отримала тілесні ушкодження.

Нардеп щодо інформації про дану справу повідомляю наступне: за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні № 120171102400000423 СВ Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській області 14.10.2017 р. було прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Зважаючи на значний суспільний резонанс, діючи в межах наданих депутатських повноважень, Сергій Міщенко направив повторне звернення до Генеральної прокуратури України (вих:302/6234 від 14.11.2017 р.).

За результатами розгляду даного звернення, за дорученням Генеральної прокуратури України було перевірено законність прийнятого рішення та 08.12.2017 р. постанову про закриття кримінального провадження № 120171102400000423 скасовано. Станом на грудень 2017 р. досудове розслідування тривало.

Також нардеп додав додатки до листа у вигляді листів до прокуратури Київської області, а також депутатські звернення, лист до Генпрокуратури.

Продовжуючи тримати дану справу на контролі і діючи в межах наданих депутатських повноважень Міщенко направив відповідне депутатське звернення до прокуратури Київської області.

Згідно з відповіддю від народного депутата України Сергія Міщенка можна зазначити наступне, що отримано відповідь від прокуратури Київської області на його депутатське звернення вих:302/6989 від 12.04.2018 р. щодо нагляду за додержанням законів під час здійснення Переяслав-Хмельницьким ВП ГУНП в Київській області досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої Горбань Д. В. отримала тілесні ушкодження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

З відповіді вбачається, що опікун потерпілої Перчук Г. П. під час допиту повідомила, що претензій до Перчука В. М. не мас, не бажає щоб останнього було притягнуто до кримінальної відповідальності та просить закрити кримінальне провадження у найкоротші терміни. Потерпіла Горбань Д В. також повідомила про відсутність претензій і попросила з даного питання її більше не турбувати. Окрім того, опікун потерпілої Перчук Г. П. подала письмову заяву про відсутність претензій до водія автомобіля.

У зв’язку з цим та за результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській області 04.05.2018 р. було прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення. Прокуратурою області встановлено, що Горбань Д. В. та Перчук Г. П. показання про відмову від обвинувачення давали добровільно. Через це підстав для вжиття заходів прокурорського реагування не вбачається.

Слід підкреслити, що народний депутат не має права впливати на сторони кримінального провадження і давати оцінку їх діями та рішенням, прийнятим під час здійснення досудового розслідування.

Народний депутат звертався до прокуратури Київської області, але все одно було прийнято рішення про закриття кримінального провадження у зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.Тому дана обіцянка переноситься до розділу "архів".