Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бурбак запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає законопроект про заборону подвійного громадянства, якщо вона не буде поширюватися на всіх громадян

16 травня 2017 року народний депутат України Максим Бурбак запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає законопроект про заборону подвійного громадянства, дія якого не буде поширюватися на всіх громадян, а лише на депутатів всіх рівнів, суддів та держслужбовців (відео: 02:05).
Архів
Сказано 16 травня 2017 р.

Джерело

  • https://112.ua/video/burbak-nuzhno-prodolzhit-borotsya-s-zasilem-rossiyskih-smi-na-territorii-ukrainy-236667.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=61320
  • https://ukranews.com/news/550345-v-radu-vnesen-zakonoproekt-ob-usylenyy-otvetstvennosty-deputatov-za-dvoynoe-grazhdanstvo
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=63570

Результат

На початку травня Сергій Каплін заявив про розроблений ним законопроект щодо посилення відповідальності депутатів за подвійне громадянство. Нардеп пропонує карати останніх позбавленням волі.

Станом на 28 серпня 2019 року у Верховній Раді не було прийнято законопроекту, який би забороняв подвійне громадянство окремо для депутатів всіх рівнів, суддів та держслужбовців.

Законопроект народного депутата Сергія Капліна "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо кримінальної відповідальності народних депутатів України, державних службовців за набуття та використання громадянства іноземних держав)" №8091 було відкликано, оскільки Верховна Рада VIII скликання завершила свою роботу.

Обіцянка потрапляє до "Архіву", тому що фракція "Народний фронт" не могла підтримати законопроект про заборону подвійного громадянства для депутатів всіх рівнів, суддів та держслужбовців.