Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Река обіцяє боротися, щоб не допустити призначення Сергія Садового на посаду голови ДФС Полтавської області

29 березня 2017 року народний депутат України Андрій Река пообіцяв боротися, щоб не допустити призначення Сергія Садового на посаду голови Державної фіскальної служби Полтавської області. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Архів
Сказано 29 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=448732158792284&id=100009665119783&pnref=story
  • http://poltava.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kerivnyztvo/
  • https://www.youtube.com/watch?v=YF5IxR_lxkQ&feature=share
  • http://topnews.pl.ua/politics/2017/05/03/91562.html
  • https://poltava.depo.ua/ukr/poltava/u-poltavi-predstavili-novogo-golovu-fiskalnoyi-sluzhbi-oblasti-20180122713165
  • Лист Державної фіскальної служби

Результат

В квітні 2017 року Андрій Река повідомив, що звертався до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо недопущення призначення Сергія Садового на посаду керівника Державної фіскальної служби Полтавської області. За результатами зустрічі, була дана обіцянка не допустити вказаного призначення (відео:10:45).

Невдовзі стало відомо, що переможцем конкурсу на посаду начальника ГУ ДФС в Полтавській області було обрано Сергія Садового. Однак, 5 квітня на своєму засіданні уряд скасував раніше оголошені конкурси на посади до Державної фіскальної служби. За словами прем'єр-міністра, планується розпочати проведення якісних публічних конкурсів. Зазначимо, що результати конкурсу можна було б вважати дійсними за умови підписання відповідного наказу до 10 травня.

Наприкінці 2017 року Садового було призначено начальником Головного Управління державної фіскальної служби в Полтавській області.

Пізніше, ми направили запит до ДФС з метою уточнити чи добивався нардеп недопущення вказаного призначення. Згідно наданої відповіді стало відомо, що звернення з вимогою провестти службову перевірку Андрій Река направляв 27 березня (на два дні раніше, ніж дав обіцянку). За результатами проведення останньої факти не підтвердились, про що депутата було повідомлено.

Обіцянку переносимо в категорію "архівні", оскільки службова перевірка діяльності Садового не підтвердила факти, наведені у депутатському зверненні.