Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Дзюблик обіцяє докласти максимум зусиль для отримання громадою Черняхівського району земель та майна від роздержавлення ДП «Україна»

18 березня 2017 року народний депутат України Павло Дзюблик обіцяє докласти максимум зусиль для отримання громадою Черняхівського району земель та майна від роздержавлення ДП «Україна». «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Архів
Сказано 18 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/dzyublik/posts/1424366170971465?pnref=story
  • http://www.spfu.gov.ua/ua/sale-obj/666
  • http://a7d.com.ua/novini/21000-pochatok-rozderzhavlennya-agrarnih-dp.html
  • https://www.zhitomir.info/post_2311.html
  • https://www.zhitomir.info/post_2424.html
  • Відповідь Держгеокадастру від 27 лютого 2018 року на звернення народного депутата
  • Відповідь Мінагрополітики від 11 травня 2018 року на звернення народного депутата
  • Відповідь Мінагрополітики від 13 липня 2018 року на звернення народного депутата
  • Лист народного депутата від 28 листопада 2018 року

Результат

На початку червня 2017 року Міністерство аграрної політики та продовольства України, Фонд державного майна та Фонд інновацій та розвитку (Республіки Грузія) створили спільну робочу групу та розпочали пілотний проект з роздержавлення аграрних державних підприємств. За попередніми оцінками роздержавлення може тривати до одного року.

Згідно телефонної розмови з народним депутатом Павлом Дзюбликом від 12 січня 2018 року було з'ясовано, що за попередніми домовленостям з Фондом державного майна вже в наступному місяці може розпочатися робота по вирішенню земельного питання ДП «Україна». Крім того, за участю нардепа проводились наради в ВРУ, направлялись звернення до ФДМУ відносно розподілу земель після роздержавлення підприємства. Депутат особисто їздив до Фонду держмайна з представниками двох громад та АТОшниками з метою вирішення земельного питання (запис:16:40).

На початку лютого стало відомо про проведені збори працівників і прирівняних до них осіб державного підприємства «Україна» з питань роздержавлення та приватизації землі і майна підприємства. Більше 300 працівників підприємства мають отримати майнові та земельні паї.

За результатами зустрічі було ухвалено рішення про утворення колективного сільськогосподарського підприємства «Україна-Черняхів», затверджено проект статуту, обрано склад правління та контрольно-ревізійної комісії, визначено уповноважену особу для зовнішніх ділових відносин.

Керівником підприємства КСП «Україна-Черняхів» одноголосно обрано Сергія Ромашка. Однак, наразі стоїть питання в тому, що Держгеокадастр Житомирської області не дає дозвіл на розробку проектної документації, не визначене цільове призначення земельної ділянки, за яким планується використання. На думку людей, це корупційні діяння і зрив процесу приватизації. Тому, неможливо виділити земельні ділянки для індивідуального будівництва – у черзі стоїть 180 учасників бойових дій, учасників АТО.

В знак протесту люди перекрили дорогу "Київ-Чоп" (відео).

За результатами багатьох звернень до начальника Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області Сергій Музиченка, чиновник так і не прибув на обіцяні збори в Черняхів, відповідь на заяви щодо розпаювання земель та розробку проекту і землевідведення отримано не було. Все це може закінчитись виведенням землі колишнього ДП "Україна" у власність Держгеокадастру, в результаті чого громада не отримає свої паї.

У вересні депутат Черняхівської районної ради запропонував із дотриманням норм законодавства і принципів соціальної справедливості негайно звернутися громадам з клопотанням до головного управління Держгеокадастру в Житомирській області про розширення меж населених пунктів на площу в межах 15% передбачуваних земель запасу при роздержавленні ДП «Україна» та сприяти в організації громадянами подачі заяв до того ж державного органу про отримання земель у приватну власність.

У листопаді депутат надав нам копії відповідей на свої звернення до Мінагрополітики та Держгеокадастру щодо питання роздержавлення ДП "Україна" та надання земель громаді. Зокрема, до Міністерства нардеп звертався двічі по вказаному питанню. Однак, стало відомо, що земельні ділянки, які перебували у постіному користуванні держпідприємства не увійшли до статутного капіталу новоствореного КСП "Україна-Черняхів-1", тому людям не будуть надаватися.

Наприкінці листопада депутат повідомив, що майно ДП "Україна" роздержавлено, а по землі є проблеми.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки обіцянка була виконана лише частково, а розпаювати землю поки що не вдалося.