Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Бриль пообіцяв, що перші громади в області отримуватимуть всю необхідну підтримку для свого розвитку

21 січня 2016 року в.о. голови Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль пообіцяв, що перші громади в області отримуватимуть всю необхідну підтримку для свого розвитку.
Виконано
Сказано 21 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.zoda.gov.ua/news/30080/kostyantin-bril-pershi-gromadi-otrimuvatimut-vsju-neobhidnu-pidtrimku-dlya-svogo-rozvitku.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/31136/bjudzhetni-rozrahunki-ta-praktichni-rekomendatsiji-zaporizkogo-ofisu-reform-dopomagajut-priazovtsyam-na-shlyahu-do-stvorennya-gromad.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/33286/nimechchina-dilitsya-dosvidom-objednannya-gromad,-nabutim-za-25-rokiv.html
  • http://www.zoda.gov.ua/news/34936/teritorialni-gromadi-vchatsya-samostiyno-upravlyati-svojeju-zhittjediyalnistju.html

Результат

7 квітня 2016 року Костянтин Бриль пообіцяв свою всебічну підтримку та стимулювання ініціативи в справі впровадження децентралізаційної реформи мешканцям Приазовського району. При цьому мова йшла не тільки про методичну та організаційну допомогу, а про фінансові вливання в інфраструктурні проекти громад.

13 вересня 2016 року Костянтин Бриль заявив, що у 2016 році в області утворилось 13 об'єднаних громад (у 2015 році - 5). Окрім цього, було повідомлено, що регіональна влада підтримує новостворені громади, надавши їм з обласного бюджету кошти у розмірі 5 млн. грн. на реалізацію власних проектів. Також залучається допомога міжнародних організацій та кошти інвесторів.

Загалом у 2016 році в Запорізькій області було утворено 18 ОТГ. 31 січня 2017 року Бриль повідомив, що на 2017 рік в обласному бюджеті заплановано фінансування 24 об’єднаних громад – по одному мільйону гривень. І це не враховуючи допомоги з держбюджету та донорських коштів інвесторів різного рівня. Окремо допомога надаватиметься на створення проектів та інвестиційних паспортів громад, аби інвесторам було зручно співпрацювати з територіями.

ВИСНОВОК: Запорізька ОДА надає необхідну підтримку новоствореним громадам в області.