Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Спориш пообіцяв направити кошти з депутатського фонду на потреби Тульчинської центральної районної лікарні

20 лютого 2017 року народний депутат України Іван Спориш пообіцяв направити кошти з депутатського фонду на підтримку створення госпітального округу на базі Тульчинської центральної районної лікарні.
Виконано
Сказано 20 лютого 2017 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=104271
  • http://yspih.com.ua/tulchyn-novyny/u-tulchynskij-likarni-zdijsnyuyetsya-kapitalnyj-remont-budivli-ta-blagoustrij-terytoriyi
  • Лист головного лікаря Тульчинської ЦРЛ від 20 березня 2018 року
  • Лист щодо діяльності Івана Спориша
  • Лист Тульчинської райдержадміністрації від 23 квітня 2018 року

Результат

У жовтні головний лікар Тульчинської ЦРЛ Віталій Лисиця повідомив, що за кошти з районного бюджету та субвенції з державного здійснюються два достатньо дороговартісних ремонти – капітальний з утепленням будівлі поліклініки і пологового відділення та реконструкція з благоустроєм прилеглої території. Все це, за його словами, дає можливість стати центром госпітального округу і претендувати на створення лікарні інтенсивного лікування другого рівня.

У листопаді для уточнення статусу обіцянки нами було направлено запит народному депутату.

Наприкінці січня 2018-го запит було направлено повторно депутату та до Тульчинської ЦРЛ. Згідно наданої відповіді головним лікарем, стало відомо, що наприкінці грудня 2017 року було затверджено перелік та склад госпітальних округів Вінницької області. Перелік же медичних закладів, які будуть функціонувати в Південному госпітальному окрузі, куди увійшов Тульчинський район, буде визначено рішенням госпітальної ради. Однак, Іван Спориш ще на початку минулого року обіцяв направити кошти з депутатського фонду на потреби лікарні в процесі створення госпітального округу, та головний лікар мав би знати про надходження таких коштів, але інформацією не володіє.

23 березня, після публікації інформації про невиконану обіцянку Івана Спориша, головний лікар Лисиця повідомив, що ІА “Слово і Діло” не слід було робити висновок на основі його попереднього повідомлення. Зокрема, очільник лікарні зазначив, що він не є розпорядником запитуваної інформації, і не може детально її надати, оскільки питання фінансування медзакладу відноситься до компетенції Тульчинської районної державної адміністрації. З цією метою, ІА “Слово і Діло” перенаправляє запит до Тульчинської РДА.

Окрім цього, 23 березня журналіст ІА “Слово і Діло” спілкувалася у ВРУ з помічником нардепа. За його словами, Іван Спориш постійно допомагав лікарні під час її реорганізації. Однак додав, що депутат не мусив особисто, з власних коштів чи депутатського фонду робити це, а здійснювалося фінансове забезпечення з державного бюджету. Окрім цього, пообіцяв відповісти на запит “Слово і Діло”, який був направлений на ім’я нардепа кілька місяців тому, та залишений без відповіді.

Враховуючи вищевикладену інформацію, переміщуємо обіцянку в категорію “у процесі” на час детального дослідження стану її виконання.

У відповідь на наш запит у квітні заступник голови Тульчинської райдержадміністрації Володимир Глізнєцов повідомив про сприяння народного депутата Спориша в проведенні капітального ремонту по утепленню будівлі та пологового відділення центральної районної лікарні, реконструкції огорожі та благоустрою прилеглої території, придбанні медичного обладнання. Загалом, Іван Спориш залучив для Тульчинської ЦРЛ 4 525 000 грн.