Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кодола запевняє, що фракція «Народного фронту» підтримає пропозицію президента про введення воєнного стану на Донбасі, якщо така буде внесена до парламенту

8 лютого 2017 року народний депутат України Олександр Кодола запевнив, що фракція «Народного фронту» підтримає пропозицію президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на території Луганської та Донецької областей, якщо така буде внесена до парламенту (відео:04:18). Зазначимо, що відповідно до закону «Про правовий режим воєнного стану», основою його введення є указ президента про введення такого стану в Україні або в окремих її місцевостях, затверджений парламентом.
Виконано
Сказано 8 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=gn_OLPGpm1w
  • https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/3930152-okupatsiia-rosiieui-zakon-pro-reintehratsiui-donbasu
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=21028
  • https://112.ua/glavnye-novosti/rada-soglasovala-vvedenie-voennogo-polozheniya-v-ukraine-471298.html

Результат

У січні 2018 року Верховна Рада ухвалила проект закону №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". Згідно закону, у разі введення воєнного стану координацію і контроль на окупованій території Донецької та Луганської областей здійснює Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ при керівництві Генштабу. Депутат підтримав вказаний законопроект.

26 листопада Верховна Рада ухвалила проект закону "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" №9338. Згідно документу, передбачається введення воєнного стану на 60 днів – з 26 листопада по 25 січня. Президентські вибори відбудуться 31 березня 2019 року (як і повинно було статися до ухвалення рішення про введення воєнного стану). Воєнний стан буде введено не у всіх регіонах України, зокрема в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Фракція "Народного фронту" всім складом присутніх підтримала вказаний законопроект.

Обіцянку вважаємо виконаною, але зазначимо, що 17 членів фракції були відсутніми в залі парламенту.