Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Супрун пообіцяла, що у 2019 році третинна ланка медицини буде покрита державним страхуванням

6 лютого 2017 року в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун пообіцяла, що у 2019 році третинна ланка медицини буде покрита державним страхуванням. Третинна ланка – це рівень висококваліфікованої медичної допомоги. На цьому рівні здійснюється діагностика складних захворювань та нетипових відхилень, складні операції – діагностика та лікування всіх різновидів онкозахворювань, нетипових патологій та ускладнень.
Не виконано
Сказано 6 лютого 2017 р.

Джерело

  • http://biz.nv.ua/ukr/bizinterview/ja-ne-budu-vitrachati-chas-na-poshuk-vinnih-golova-moz-602674.html
  • http://moz.gov.ua/article/reform-plan/medichna-reforma%c2%a0rozpochnetsja-v%c2%a02018-roci-chogo-vid-nei-chekati-pacientam%c2%a0ta-likarjam

Результат

Відповідно до Закону України № 2168 «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» перехід третинної ланки на новий механізм фінансування, який, по суті, є державним страхуванням, передбачено з 2020 року. Заява в.о. міністра була озвучена на початку 2017 року, коли прийняття Закону очікувалось в травні 2017 року. Через те, що Закон був прийнятий восени 2017 року, всі строки запровадження реформи прийшлось переглянути.

ВИСНОВОК: покриття державним страхуванням третинної ланки медицини у 2019 році не відбудеться.

Редакція АП «Слово і Діло» продовжує слідкувати за переходом України з 2020 року на нову систему оплати медичних послуг, відповідну обіцянку в.о. міністра було зафіксовано у жовтні 2017 року.