Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кодола обіцяє працювати над створенням державного історико-архітектурного заповідника «Древній Ніжин»

15 листопада 2016 року народний депутат України Олександр Кодола пообіцяв працювати над створенням державного історико-архітектурного заповідника «Древній Ніжин» (відео:03:18). Зазначимо, що депутат неодноразово підіймав вказане питання на державному рівні, зокрема вже був підготовлений повний пакет документів, яким передбачається проведення комплексу заходів щодо охорони та відновлення історичної частини міста, створення додаткових музеїв, розроблення історичних маршрутів. Але, зараз питання заблоковано на рівні Кабміну та міністерства культури через постанову №65, якою забороняється збільшення чисельності працівників державних установ. Депутат, в свою чергу, пропонує внести до вказаної постанови зміни.
Архів
Сказано 15 листопада 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Xx8pM7LQrNg
  • http://www.uezd.com.ua/nardep-oleksandr-kodola-napolyahaje-na-stvorenni-u-nizhyni-istoryko-arhitekturnoho-zapovidnyka/
  • Лист народного депутата Олександра Кодоли від 14 серпня 2017 року
  • https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1585921571500663&set=pcb.1585921624833991&type=3&theater
  • https://www.facebook.com/oleksandr.mihalich/videos/1997088687050614/?__xts__[0]=68.ARBuZMpfwg6r_go4aLMg2DcKdC_yMkstq8yLyMBxfjCSAnGAC-gNKiealuxxpIoYdQLjxwe5oZUt54A3Huoc656MwUzipsa2mPR1atLUZVeAJ0QDq0pNoFN42hkZn0isa-tXeMtHpQ_E6zr0iHPC0JptcF9i-rpPzA6ZcbC5gt7G_-fDSAuG3FfdbbNeheTDVgEtrsaTNW1NPPf4dTizEUxXRlOn5rVtvpaHiiefFhgohtbJWHrKOOCGMVk_GvpPDostYVAGPs8f_lKXIZwfIjNj4GwjZaG6C5arvNobtauETIzF&__tn__=-R

Результат

У відповіді на наш запит, направлений в серпні, депутат повідомив, що на пленарному засіданні 17 березня 2017 року було оголошено його запит щодо необхідності створення в Ніжині історико-архітектурного заповідника національного значення. На виконання доручення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Чернігівська облдержадміністрація повідомила, що у лютому ними було порушено клопотання перед КМУ щодо розгляду вказаного питання. Однак, станом на кінець березня відповіді про отримане від КМУ рішення вони не отримали. Олександр Кодола пообіцяв шукати більш дієві варіанти на шляху вирішення свого задуму.

Відповідно до оприлюдненого звіту народного депутата стало відомо, що завдяки саме йому Кабінет міністрів вніс зміни до постанови "Про ефективне використання державних коштів", таким чином з'явилася правова можливість створення у Ніжині історико-архітектурного заповідника національного значення.

У січні 2018-го Кодола провів брифінг щодо необхідності створення заповідника (відео).

21 листопада депутат повторно дав брифінг по вказаному питанню.

За словами нардепа, Міністерство культури поки що пропонує створити у місті не національний заповідник, а заповідник обласного значення з фінансуванням з обласного бюджету, що не задовільняє громаду.

Парламентарій запропонував Міністерству та Кабінету міністрів в найкоротший термін створити спеціальну комісію, направити її до Ніжина і переконатися, що історичне та культурне надбання міста заслуговує на створення заповідника не обласного, а державного значення (відео).

Обіцянка в категорії "архівні обіцянки" доки не буде проведено комплексний та об'єктивний аналіз її виконання