Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Жолобецький заявив, що не голосуватиме за питання порядку денного, якщо ВРУ не буде інформувати депутатів про їхній зміст заздалегідь

17 листопада 2016 року народний депутат України Олександр Жолобецький заявив, що на пленарному тижні з 5 грудня 2016 року разом з депутатами Олександром Лівіком, Іриною Сусловою і Геннадіэм Ткачуком не голосуватимуть за питання порядку денного, якщо ВРУ вчасно не буде інформувати депутатів про порядок денний засідання, не порушуючи регламент роботи. Відзначимо, що почався збір підписів під зверненням до керівника апарату Верховної Ради з вимогою вчасно інформувати депутатів про порядок денний засідання.
Не виконано
Сказано 17 листопада 2016 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/aleksandr.zholobetskyy/posts/1122017411246073
  • https://www.facebook.com/IegorSoboliev/posts/10206349633539348
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=10972

Результат

23 лютого 2017 року ВРУ розглядала питання про визначення кандидатури Найджела Брауна до складу комісії зовнішнього контролю з проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України. Варто наголосити, що це питання було внесено в порядок денний Андрієм Парубієм без жодного попередження народних депутатів, та профільний Комітет.

Незважаючи на це, народний депутат Олександр Жолобецький взяв участь у голосуванні та голосував "за".

ВИСНОВОК: Олександр Жолобецький голосував за питання порядку денного, попри те, що Голова ВРУ не доводив раніше до відома нардепів, що це питання буде розглядатися у стінах ВРУ.