Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Хмельницького

Симчишин обіцяє провести інвентаризацію і ревізію використання земельних ділянок та комунального майна

12 жовтня 2015 року кандидат на посаду мера Хмельницького Олександр Симчишин обіцяє провести інвентаризацію і ревізію використання земельних ділянок та комунального майна в місті.
Виконано
Сказано 12 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://khmelnytskyy.svoboda.org.ua/news/comments/
  • Лист Хмельницької міської ради
  • https://myskarada.atavist.com/zvit_symchyshyn
  •  Лист заступника міського голови Андрія Бондаренка
  • http://zvit2017.tilda.ws/page1962742.html
  • http://zvit2017.tilda.ws/page1966015.html
  • Лист заступника Хмельницького міського голови
  • http://zvit2018.tilda.ws/page4200641.html
  • Лист заступника міського голови Хмельницької міської ради
  • Лист заступника міського голови Бондаренко А. Є.

Результат

Відповідно до листа Хмельницької міськради від 27 липня 2016 року, однією з оперативних цілей Стратегічного плану економічного розвитку Хмельницького є проведення інвентаризації та створення бази даних місцевих ресурсів. Для проведення повної інвентаризації земель міста необхідні великі капітальні вкладення бюджетних коштів. У зв'язку з цим, міська рада не може передбачити видатки на одночасне проведення повної інвентаризації земель міста. Разом з тим, фактично інвентаризація земель проводиться поступово, щорічно, шляхом оформлення права власності, постійного користування або оренди земельних ділянок. Після підготовки необхідної землeвпорядної документації інформація щоденно заноситься до електронної бази, яка ведеться у департаменті архітектури, містобудування та земельних ресурсів.

Відповідно до звіту міського голови за 2016 рік, у Хмельницькому розпочато інвентаризацію земель, виявлено 46 земельних ділянок, які використовуються без правовстановлюючих документів, проведено претензійну роботу щодо оформлення права користування.

За інформацією міської ради від 17 жовтня 2017 року відповідно до розпорядження міського голови проведено інвентаризацію земельних ділянок та промислових майданчиків та підготовлено анкети, які містять вичерпну інформацію для інвесторів. Територія міста Хмельницького складає 935 га, з метою проведення інвентаризації вона поділена на сегменти, по яких здійснюється систематична перевірка. З метою вивчення питання ефективності використання нежитлових приміщень переданих в оренду інвентаризація проводилась у 2015 та 2016 роках. Станом на 12 жовтня 2017 року інвентаризація земель м. Хмельницького триває.

У звіті міського голови за 2017 рік вказано, що сформовано базу даних нерухомого майна комунальної власності, переданого в оренду та користування, а надходження за оренду комунального майна збільшились на 431,1 тис. грн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Станом на початок 2018 року проводиться інвентаризація земель міста, розпочато процес зміни меж міста, розроблено історико-архітектурний план міста, проведено громадські слухання щодо проекту, проводиться коригування Генерального плану міста.

За інформацією виконавчого комітету Хмельницької міської ради станом на 30 жовтня 2018 року інвентаризація земельних ділянок проведена. Працює комісія, яка визначає збитки завдані користуванням ділками без належних документів.

У звіті міського голови Олександра Симчишина від 30 листопада 2018 року за поточний рік зазначено, що інвентаризація земель міста триває.

За інформацією Хмельницької міської ради від 3 січня 2019 року інвентаризація земельних ділянок проведено. Працює комісія, яка визначає збитки, завдані користуванням ділянками без належних документів.

Станом на 2 жовтня 2019 року процес інвентаризації земельних ділянок у місті триває на постійній основі.

Відповідна комісія теж працює постійно. З 2016 року за результатами роботи комісії укладено 86 договорів оренди, в казну міста надійшло 8 мільйонів гривень відшкодування збитків.