Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кодола заявив, що підтримає створення ТСК по тарифам

19 липня 2016 року народний депутат України Олександр Кодола заявив, що готовий підтримати створення Тимчасової слідчої комісії по тарифам. В той же час, парламентарій вважає, що не народні депутати встановлюють тарифи, і тому створення ТСК не буде впливати на їх зменшення чи збільшення. Зазначимо, що фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» і «Батьківщина» неодноразово блокували трибуну і президію Верховної Ради з вимогою створення слідчої комісії щодо справедливості встановлених тарифів на газ для населення.
Архів
Сказано 19 липня 2016 р.

Джерело

  • http://newsradio.com.ua/2016_07_19/Kodola-golovne-dosjagnennja-pol-tichnogo-sezonu-pochatok-sudovo-reformi-0251/
  • https://www.rbc.ua/ukr/news/rada-smogla-provesti-vechernee-zasedanie-1467725880.html
  • https://ukr.media/politics/278157/
  • http://zib.com.ua/ua/126763-sud_rozglyane_pidvischennya_tarifiv_na_gaz_28_grudnya.html
  • http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/deputati-vimagajut-stvoriti-tsk-dlja-rozslduvannja-korupcji-u-naftogaz-48390
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2180872-tarifnij-pozov-timosenko-sud-priznaciv-ekonomicnu-ekspertizu.html
  • http://protokol.com.ua/ua/timoshenko_proti_uryadu_chomu_zagloh_tarifniy_tribunal/

Результат

Станом на 14 лютого 2017 року Тимчасова слідча комісія Верховної Ради щодо справедливості встановлених тарифів на газ для населення створена не була, натомість в Окружному адміністративному суді розглядається позов лідера «Батьківщини» Юлія Тимошенко проти Кабміну і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг, про визнання протиправною та скасування постанови НКРЭКУ №1102 від 09.06.16р. щодо змін тарифів на газ та опалення.

12 грудня Окружний адміністративний суд призначив на 28 грудня засідання у справі за позовом до Кабміну про визнання протиправною та скасування постанови «щодо тарифів на природний газ». Зазначається, що слухання справи раніше було перенесене у зв’язку з перебуванням судді-члена колегії на лікарняному.

22 лютого 2017 року провадження у справі лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко проти Кабінету Міністрів України щодо скасування постанови про встановлення єдиної ціни на газ було призупинено у зв'язку з призначенням економічної експертизи обгрунтованості ціни на газ.

ВИСНОВОК: у зв'язку з тим, що станом на 31 березня 2017 року ВРУ не розглядала питання створення ТСК по тарифам, обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки".