Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Москаль пообіцяв сприяти інвестпроекту корпорації «Джейбіл» та покарати всіх, хто чинитиме перепони в його реалізації

10 червня 2016 року голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв сприяти будівництву додаткових потужностей корпорації «Джейбіл» на Закарпатті. Загальна сума коштів, які корпорація планує вкласти протягом трьох років – 55 мільйонів доларів США. Сам завод знаходиться в селі Розівка, в 6 кілометрах від Ужгороду. Голова ОДА застеріг усі силові та контролюючі органи від будь-яких спроб затягнути цей процес чи якось заробити на ньому.
Виконано
Сказано 10 червня 2016 р.

Джерело

  • http://moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=2285
  • http://transkarpatia.net/transcarpathia/economic/86631-v-uzhgorod-nagorodili-sumlnnih-platnikv-podatkv.html
  • http://uprom.info/news/cars/mashinobudivna-promislovist-zakarpattya-eksportuye-ponad-60-svoyeyi-produktsiyi
  • http://uzhgorod.net.ua/news/123651
  • https://zakarpattya.net.ua/News/185098-Na-Zakarpatti-na-pidpryiemstvakh-mashynobuduvannia-u-sichni-lypni-pryrist-obsiahiv-vypusku-produktsii-stanovyv-139
  • http://moskal.in.ua/?p=43508

Результат

31 серпня 2017 року в рамках урочистих заходів, з нагоди святкування Дня підприємця, відбулось нагородження переможців обласного туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2016» та «Кращий підприємець 2017 року». Захід пройшов в Закарпатській обласній філармонії за участі голови обласної державної адміністрації Геннадія Москаля. Нагороду отримало ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед».

У 2016 році підприємствами машинобудування області реалізовано 31,9% загального обсягу реалізації промислової продукції області. Основними виробниками продукції машинобудування в області є ТОВ «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед», ГТ у формі ТОВ завод «Флекстронікс ТЗОВ, ЗАТ «Єврокар», ТОВ «Ядзакі Україна», ПАТ «Мукачівський завод «Точприлад», ТОВ «Конвектор», ТОВ «Унгвайер». Протягом семи місяців 2017 р. машинобудівними підприємствами області реалізовано продукції (товарів, послуг) на суму 3757,3 млн грн, з них 74,5% припало на підприємства з виробництва транспортних засобів. Із загального обсягу реалізації 65,8% реалізовано за межі України, – інформує Головне управління статистики в Закарпатській області.

Станом на 7 квітня 2018 року корпорація "Джейбіл" залишається одним з найбільших роботодавців Ужгорода та Ужгородського району.

На Закарпатті на підприємствах машинобудування у січні-липні 2018 року приріст обсягів випуску продукції становив 13,9%.

23 квітня 2019 року Геннадій Москаль подав Президенту України Петру Порошенку заяву про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА за власним бажанням. Оскільки за той час, що він очолював область, корпорація «Джейбіл» займала лідуючі позиції серед виробників продукції машинобудування в області, обіцянка отримує статус - виконано.