Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Меджлісу кримсько-татарського народу

Чубаров запевнив, що у 2016 році в Генічеському районі розпочнеться будівництво мечеті

8 квітня 2016 року народний депутат України Рефат Чубаров запевнив, що у 2016 році в Генічеському районі Херсонської області розпочнеться будівництво мусульманської мечеті. Чубаров повідомив, що така може з'явитися в Стрілковому, Партизанському або Генічеську, де вже виділили землю для цієї мети. “СЛОВО І ДІЛО” ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 8 квітня 2016 р.

Джерело

  • http://www.radiosvoboda.org/content/article/27662448.html
  • http://ks.ridna.ua/2016/10/04/krymskotatarska-hromada-na-hersonschyni-zalyshylasya-bez-prymischennya-dlya-molytvy/
  • Лист від міськради
  • Лист від сільради
  • лист від Партизанської селищної ради

Результат

Станом на 4 жовтня 2016 року в селі Стрілецьке, Генічеський район, будівництво мусульманської мечеті не розпочалося.

Відповідно до листів від Стрілківської сільської ради від 24.01.2017 року та Генічеської міської ради від 01.02.2017 року, будівництво мечеті в цих населених пунктах не розпочиналося. Варто додати, що Генічеська МР не приймала навіть рішення про надання ділянки для відповідних робіт, а Стрілківська сільська рада ще 26.03.2008 року надала згоду мусульманській релігійній громаді "Чокрак" на зведення мечеті. Однак роботи так і не розпочалися.

Відповідно до листа Партизанської селищної ради від 6 лютого 2017 року, Партизанська селищна рада 3 березня 2016 року надала земельну ділянку громаді мусульман "Фаляк" для будівництва мечеті. Поряд з цим, дозвіл на будівництво такої видає орган державного архітектурно-будівельного контролю. Однак інформацією щодо отримання таких дозволів мусульманською громадою "Фаляк" у органів місцевого самоврядування немає.

ВИСНОВОК: у 2016 році в Генічеському районі не здійснювалось будівництво мусульманської мечеті.