Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Жебрівський обіцяє, що найближчим часом соціально вразливі верстви населення отримають пільги на відвідування кабінету діагностики

30 березня 2016 року голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський пообіцяв розробити програму пільгового обслуговування в кабінеті діагностики для чорнобильців, учасників АТО та інвалідів. За його словами, послуги кабінету томографії безкоштовні, але реагенти, які використовують під час обстеження, коштують від 180 до 1700 гривень. Наразі хворі змушені купувати їх за власний рахунок, але завдяки програмі вказані категорії громадян не платитимуть за реагенти, для них користування томографом буде безкоштовним. Компенсації будуть передбачені в обласному та місцевих бюджетах.
Не виконано
Сказано 30 березня 2016 р.

Джерело

  • http://donoda.gov.ua/?lang=ua&sec=02.03.09&iface=Public&cmd=view&args=id:36665
  • http://www.0629.com.ua/news/1382027
  • Лист заступника директора департаменту охорони здоров’я Донецько військово-цивільної адміністрації В. Колесника №019/01-32/17/0692 від 06.03.2017 р.

Результат

27 вересня 2016 року заступник міського голови Ксенія Сухова та начальник управління охорони здоров'я Ольга Голубченко на засіданні міської ради розповіли, що в зв'язку з тим, що на базі міської лікарні №2 буде відкрита обласна клініка, там буде відкрито відділення нейрохірургії, а також встановлено бюджетний, тобто безкоштовний для пацієнтів апарат МРТ.

6 березня 2017 року заступник директора департаменту охорони здоров’я Донецької військово-цивільної адміністрації В. Колесник повідомив, що в лікувальних закладах Донецької області медична допомога ветеранам, учасникам бойових дій та ліквідаторам аварії на ЧАЕС, а також їх пільгове забезпечення надається відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

ВИСНОВОК: в лікувальних закладах Донецької області пільги надаються відповідно до загальнодержавних Законів про соціальний захист окремих категорій громадян. Обласною владою додаткові пільги запроваджені не були.