Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кодола пообіцяв сприяти вирішенню питання неправомірного підвищення тарифів на КП ЖЕК «Південна»

2 березня 2016 року народний депутат України Олександр Кодола пообіцяв сприяти вирішенню питання неправомірного підвищення тарифів на КП ЖЕК "Південна".
Не виконано
Сказано 2 березня 2016 р.

Джерело

  • http://www.mynizhyn.com/news/misto-i-region/4017-oleksandr-kodola-rozpoviv-pro-robotu-za-rik-ta-plani-na-maibutne.html
  • Лист народного депутата Олександра Кодоли №407-1/06-16/768 від 13 червня 2016 року
  • Лист начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України Л. Коваленко від 18 квітня 2016 року

Результат

У своєму листі №407-1/06-16/768 від 13 червня 2016 року народний депутат Олександр Кодола повідомив про вжиті ним заходи для вирішення питання неправомірного підвищення тарифів на КП ЖЕК «Південна». Необхідно зазначити, що звернення, яке було направлене на адресу Ніжинської міської ради, не дало очікуваних результатів. Про те, що міська рада не реагує на запит депутата, говорилося ще в статті, з якої була зроблена обіцянка. Крім того, планувалося вирішити питання щодо керівника ЖЕКу Юрія Хоменка, який призначався тимчасово, а працює на постійній основі, ведучи діяльність з фактами порушень законодавства. Так, у відповідь на звернення Олександра Кодоли Державна архітектурно-будівельна інспекція України склала протокол про адміністративне правопорушення від 14 квітня 2016 року на Хоменка за використання не за призначенням коштів на будівництво котельні (відсутність проектно-кошторисної документації, експертної оцінки, економічних розрахунків доцільності будівництва). Для вирішення проблеми підвищених тарифів, пов'язаної з непрозорою діяльністю керівництва ЖЕКу, депутат обіцяв звернутися до Генеральної прокуратури України, Антикорупційного бюро, Національної поліції, чого зроблено не було. Таким чином, на сьогоднішній день питання неправомірного підвищення тарифів на КП ЖЕК «Південна» не вирішено, а отже, обіцянку депутат не виконав. Додамо, що парламентарій мав намір долучитися до вирішення вказаного питання в найкоротші терміни, однак від дня його обіцянки пройшло вже більше 3 місяців.