Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенблат запевнив, що проголосує за складання депутатських повноважень Ігорем Кононенком, якщо він напише таку заяву

9 лютого 2016 року народний депутат України Борислав Розенблат запевнив, що проголосує за складання повноважень Ігорем Кононенком, якщо він напише таку заяву (відео:01:24).
Архів
Сказано 9 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://zhitomir.today/news/government/nardep_vid_bpp_rozenblat_golosuvatime_za_skladannya_povnovazhen_igorem_kononenkom_video-id12543.html
  • https://ukr.media/politics/257998/
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/28/7107101/

Результат

24 березня 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус та народний депутат Ігор Кононенко в Національному антикорупційному бюро взяли участь у перехресному допиті. Відкрито кримінальне провадження. За словами міністра, саме конфлікт з депутатом став причиною його звільнення. Абромавичус зазначив, що приближений до Президента Петра Порошенка Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

28 квітня 2016 року за результатами досудового розслідування Національне антикорупційне бюро повідомило, що висловлювання екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса щодо незаконного впливу на нього з боку народного депутата Ігоря Кононенка свого підтвердження не знайшли.