Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Черкас

Бондаренко пообіцяв запровадити електронний квиток в громадському транспорті

29 грудня 2015 року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що в перспективі у Черкасах діятиме електронний квиток – єдина система оплати та користування послугами громадського транспорту. «Єдиний тариф та електронний квиток – це обов’язкові передумови розвитку сучасного громадського транспорту, які, в перспективі діятимуть і в Черкасах» – зазначив Анатолій Васильович.
Архів
Сказано 29 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://www.rada.cherkasy.ua/ua/newsread.php?&s=1&s1=17&s2=0&view=10606&p=1
  • http://news.finance.ua/ua/news/-/404907/cherkasy-pershymy-v-ukrayini-zapustyly-v-marshrutkah-elektronni-kvytky-z-qr-kodom
  • http://progolovne.ck.ua/elektronni-kvytky-nabuvayut-populyarnist-na-cherkaschyni/
  • http://chmr.gov.ua/ua/newsread.php?view=13204&s=1&s1=17

Результат

Відповідно до методології АП «Слово і діло», дана заява не є обіцянкою, оскільки не було вказано конкретних термінів та умов за якими можна було б перевірити виконання предмету заяви, а отже її не можна вважати обіцянкою. Публікація переноситься до розділу "архів" і на рейтинг мера не впливатиме.

Ідея впровадження електронного квитка залишається актуальною. Анатолій Бондаренко вживав заходів, щодо впровадження електронного квитка в міському громадському транспорті та 18 листопада 2020 року дав конкретну обіцянку про впровадження електронного квитка та системи безконтактної оплати проїзду у своїй передвиборчій програмі на посаду міського голови Черкас, яку має виконати за час своєї нової каденції.

Нагадаємо перебіг подій:

22 червня 2017 року понад 70 маршрутних автобусів у Черкасах почали приймати плату за проїзд без готівки, з використанням QR-коду. Подібний спосіб оплати вперше в Україні використовується в маршрутках, технології впровадили ПрАТ «Черкасиавтотранс» і ПриватБанк. Пасажири черкаських маршруток № 8, 21, 26, 27 можуть оплачувати проїзд через смартфон, відсканувавши QR-код, розміщений на спеціальних наліпках в салоні за допомогою мобільного додатку Privat24. Як запевняють розробники, вся процедура оплати повинна займати не більше 15-30 секунд. На даний момент ведуться переговори про оплату проїзду за допомогою QR-кодів з іншими черкаськими перевізниками та КП «Черкасиелектротранс».

Станом на 21 липня 2017 року у черкаських тролейбусах можна оплатити проїзд за допомогою смартфону. Таку послугу запровадили міська влада і «ПриватБанк». Наклейками з QR-кодами вже оснастили більше сотні тролейбусів. Варто зазначити, що дану послугу не можна вважати повноцінним електронним квитком.

Станом на 25 березня 2018 року в Черкасах QR-квитками скористалися понад 30 тисяч пасажирів.