Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк обіцяє, що протягом двох тижнів по всій Україні буде здійснена перевірка нафтопродуктів

22 січня 2016 року прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що відсьогодні групи від Держпродспоживслужби перевіряють аналіз якості нафтопродуктів на АЗС по Києву та Київський області. Протягом двох тижнів відбори нафтопродуктів будуть здійснені по всій Україні.
Виконано
Сказано 22 січня 2016 р.

Джерело

  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248781080&cat_id=244276429
  • http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248792316
  • http://minagro.gov.ua/node/20544

Результат

Станом на 28 січня 2016 року, відповідно до доручення прем’єр-міністра України, Держпродспоживслужба здійснює перевірку якості нафтопродуктів на автозаправках роздрібних операторів моторних палив в усіх регіонах України на основі скарг споживачів, які надходили за останній період в органи Держспоживінспекції.

За інформацією першого заступника голови Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, голови комісії з реорганізації Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Володимира Лапи, такі перевірки будуть проведені протягом найближчих двох тижнів. При цьому він закликав споживачів, які зіткнулися з проблемою низької якості моторного палива на АЗС, звертатися з відповідними скаргами до територіальних підрозділів Держспоживінспекції. У своїх зверненнях необхідно вказати назву юридичної особи, місце розташування автозаправної станції, вид палива, а також долучити чек про купівлю цієї продукції.

26 лютого 2016 року перший голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа повідомив, що у процесі перевірки було відібрано 31 зразок на АЗС Закарпатської (4 зразки), Чернігівської (8), Вінницької (1), Одеської (4), Київської (6) областей та міста Києва (8). За результатами дослідження було виявлено, що із зазначеної кількості зразків нафтопродуктів 15 відповідає нормам ДСТУ, у 10-ти випадках виявлено відхилення від стандартів, також тривають лабораторні дослідження ще 5-ти зразків. При цьому в одному випадку інспекторів не допустили на автозаправку для відбору проб. Володимир Лапа наголосив, що у разі надходження нових скарг на якість нафтопродуктів на АЗС, перевірки буде продовжено.