Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Жебрівський обіцяє надати житло людям, які постраждали від вибуху газу в Українську

15 січня 2016 року голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський запевнив, що постраждалим від вибуху газу в Українську нададуть тимчасове житло, а після проведення експертної оцінки - матеріальну компенсацію за втрачене майно. За його словами, прийнято рішення про тимчасове відселення 11 осіб, квартири яких найбільш пошкоджені вибухом.
Виконано
Сказано 15 січня 2016 р.

Джерело

  • http://dn.depo.ua/ukr/dn/zhebrivskiy-povidomiv-de-budut-zhiti-postrazhdali-vid-vibuhu-15012016220500
  • http://donoda.gov.ua/?lang=ua&sec=02.03.09&iface=Public&cmd=view&args=id:34368;tags:46

Результат

21 січня 2016 року Селидівська міська рада прийняла рішення надати з резервного фонду 13 квартир для проживання мешканцям, чиє житло було зруйновано. Крім того, з міського бюджету буде виділено 650 тис. гривень для виплати матеріальної допомоги потерпілим - по 50 тис. гривень на родину.

Також залежно від ступеня руйнування квартир їхні господарі отримають грошові виплати від Української міської ради. Власники 9 зруйнованих помешкань – по 10 тис. гривень, власники ще 5 квартир – по 3 тис. гривень.

За інформацією міського голови Селидового Віктора Ремізова, всі потерпілі вже повідомлені про розміри компенсацій. «Всі задоволені», - підкреслив він.

Орієнтовна вартість монтажно-будівельних робіт на відновлення багатоквартирного будинку після вибуху становить близько 4,7 млн. гривень. Такий висновок надали спеціалісти Краматорського проектного інституту, які проводили оцінку масштабів руйнувань. Наразі зруйнована ділянка будинку закрита тимчасовим укриттям, щоб не допустити потрапляння снігу і протікання води. В квартирах, де повилітали шибки, засклені вікна.

Питання виплати матеріальної допомоги та забезпечення житлом потерпілих перебуває на контролі голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського.