Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Меджлісу кримсько-татарського народу

Чубаров запевнив, що учасники блокади Криму з лютого 2016 року почнуть контролювати роботу митників і прикордонників

16 січня 2016 року народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що з 1 лютого 2016 року учасники блокади Криму почнуть контролювати роботу митників і прикордонників. Він додав, що будуть обладнані вагончики на «Чонгарі», в «Чаплинці» і на «Каланчаку», таким чином в повному обсязі буде виконуватись постанова Кабінету міністрів. Нагадаємо, 17 січня набула чинності постанова Кабміну України про заборону торговельних відносин з Кримом.
Не виконано
Сказано 16 січня 2016 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=49657
  • http://censor.net.ua/video_news/374013/my_doljny_ubrat_korruptsiyu_aktivisty_grajdanskoyi_blokady_okkupirovannogo_kryma_budut_nesti_slujbu
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/02/25/7100218/
  • Лист Рефата Чубарова

Результат

Відповідно до листа народного депутата України Рефата Чубарова від 29 березня 2016 року, внаслідок переформатування, групою громадян України з числа учасників акції «Громадська блокада Криму» було зареєстровано у встановленому діючим законодавством України порядку ГО «Аскер». Члени ГО «Аскер» 28 березня 2016 року вперше приступили до чергування разом з прикордонниками та митниками на кожному з трьох блокпостів (Чонгар, Каланчак, Чаплинка) по виїзду/в’їзду з території материкової України на територію тимчасово окупованого Криму. Їхнім завданням є надання консультацій з правових та організаційних питань громадянам України (у разі їхнього звернення), які перетинають адміністративний кордон.

Крім того, члени ГО «Аскер» можуть бути залучені прикордонниками та співробітниками поліції з метою громадського контролю за дотриманням порядку.

ІА "Слово і Діло" надало даній обіцянці статус "не виконано", оскільки реалізація обіцянки відбулася на 2 місяці пізніше обіцяного терміну.