Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буряк обіцяє розвивати електротранспорт в Запоріжжі

17 грудня 2015 року міський голова Запоріжжя Володимир Буряк запевнив, що міська влада продовжить активно розвивати електротранспорт в місті - реконструювати контактні мережі, рейкові шляхи та оновлювати рухомий склад. Зазначимо, в Запоріжжі загальна протяжність контактної мережі тролейбусів складає 376 кілометрів, трамваїв - близько ста кілометрів.
Виконано
Сказано 17 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://meriazp.gov.ua/test/index.php?id=25795
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10154577932842808&id=606427807
  • http://gazeta.zp.ua/news/kak-vygljadjat-novye-trollejbusy-kotorye-prihodjat-v-zaporozhe
  • Лист Запорізької міської ради від 11 вересня 2018 року
  • Лист Запорізької МР від 19 липня 2019 року

Результат

Згідно з повідомленнями місцевих журналістів, 27 жовтня 2016 року парк КП "Електротранс" поповнили 2 нових тролейбуси, які скоро вийдуть на маршрути міста.

Станом на 11 вересня 2018 року у Запоріжжі проведено ремонт трамвайних колій та контактних мереж, ремонт вагонів. Також закуплено додаткові тролейбуси.

У першому півріччі 2019 року на підприємстві «Запоріжелектротранс» проведено капітальний ремонт двом трамвайним вагонам із заміною кузова на новий. Вагони введені в експлуатацію і працюють на маршрутах міста. Також, був отриманий та введений в експлуатацію один трамвайний вагон, який раніше експлуатувався в Німеччині.

Міською цільовою програмою «Забезпечення належної та безперебійної роботи Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» на 2018-2021 роки», що затверджена рішенням міської ради у поточному році передбачено проведення капітального ремонту двох трамваїв Т-3 із заміною кузова на новий з низьким рівнем полу та заміною системи управління тяговим електроприводом.

Станом на 19 листопада 2019 року у Запоріжжі підвищену увагу приділили розвитку комунального електротранспорту. Завершується збирання 9-го та 10-го запорізьких трамваїв, капітальний ремонт ще одного трамвайного вагона. Вже у грудні вони мають розпочати перевезення пасажирів.

Оновлюється й тролейбусний парк. Цього року місто вже отримало 5 тролейбусів з автономним ходом, які вже працюють на маршрутах. У тому числі й на новому тролейбусному маршруті №1, який з’єднав острів Хортицю з центром міста.

Наступний крок – отримання 9 європейських тролейбусів. Вони придбані за кошти бюджету міста. 2 з них вже надійшли до міста. Перший тролейбус сьогодні вийшов на маршрут №3 «вул. Піщана – 4-й Південний мікрорайон». Другий готують до роботи. Зараз вирішуються організаційні питання, готується його вихід на лінію. Також місто має отримати ще 7 тролейбусів.

Нагадаємо, розвиток комунального електротранспорту є частиною міської програми розвитку комунального громадського транспорту. Вона розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка, який контролює її впровадження.

Програма включає також придбання великих автобусів, відкриття нових автобусних маршрутів з автобусами великої місткості. Впродовж кількох років було придбано 95 великих автобусів. Відкрито автобусні маршрути №№ 17, 18, 29, 39, 56, 59, 72, 86, 94. Наступного року планується відкрити маршрут, який курсуватиме між аеропортом та центром міста.

Оскільки на посаді мера Запоріжжя Володимир Буряк активно займався питанням розвитку електротранспорту, обіцянка отримує статус - виконано.