Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків пообіцяв вирішити проблему з будівництвом на вулиці Гімназійній

2 грудня 2015 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пообіцяв вирішити проблему з будівництвом на вулиці Гімназійній, ділянка №17. Заплановано провести нараду, де буде розглянуто законність будівництва.
Архів
Сказано 2 грудня 2015 р.

Джерело

  • http://report.if.ua/lyudy/marcinkiv-poobicyav-rozibratysya-z-nezakonnym-budivnyctvom-na-vulyci-gimnazijnij-u-frankivsku-foto/
  • http://kurs.if.ua/news/zabudova_na_gimnaziyniy_deputat_led_ne_pobyvsya_iz_zabudovnykom_31472.html
  • http://kurs.if.ua/news/derzharhbudinspektsiya_uzakonyla_skandalnu_zabudovu_na_gimnaziyniy_u_frankivsku_dokumenty_32105.html
  • http://pobudovano.com.ua/news/pravookhorontsi-porushili-spravu-za-faktom-pidrobki-dokumentiv-na-gimnaziyniy-1
  • Листа в.о. директора Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради О. Барана
  • http://www.galychyna.if.ua/publication/society/vljaglasja-metushnja-na-gimnaziinii/print.html
  • Лист першого заступника Івано-Франкцівського міського голови Вітенко Миколи Івановича

Результат

23 грудня 2015 року заступник міського голови Івано-Франківська Олексій Кайда провів виїзну нараду щодо несанкціонованого будівництва на вулиці Гімназійній. Заступник мера зазначив, що будова ведеться із порушеннями та делегував вирішення будівельного конфлікту земельній комісії міської ради. Однак 24 грудня 2015 року було видано декларацію про початок виконання будівельних робіт і вже через 5 днів, 19 грудня 2015 року, інспекція ДАБІ видає декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

23 травня 2016 року Івано-Франківські правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом підробки документів на Гімназійній. Як повідомили мешканці Гімназійної, 17, їхня будівля закінчена. Є зареєстрована декларація про готовність до експлуатації та забудовником проведені всі комунікації, але позов сусідів з Гімназійної, 15 не дає людям отримати поштову адресу та оформити право власності.

Відповідно до листа в.о. директора Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міської ради О. Барана від 18 серпня 2016 року, станом на серпень 2016 року діє ухвала суду про заборону вчинення дій стосовно будівництва до прийняття судом кінцевого рішення.

У серпні цього року Івано-Франківський міський суд розглянув справу за позовом групи власників земельних ділянок та садиб на вулицях Гімназійній і Проектній, які межують чи розташовані неподалік чотириповерхівки, до її власника - Наталії Возної. У позові люди просили суд визнати дії забудовника «незаконними» через будівництво багатоквартирного будинку «без належної документації та з істотними порушеннями будівельних та протипожежних норм і правил» та зобов’язати «знести об’єкт будівництва» і «здійснити коректуру проекту забудови земельної ділянки». Проте суд у своєму рішенні позивачам відмовив.

Станом на 20 жовтня 2016 року, чотириповерхівка, яка ще влітку була об’єктом чималого резонансу, пустує — ніхто з тих «покупців», які так активно відстоювали свої прагнення щонайшвидше вселитися у придбане житло, ще й досі не в’їхав у будинок, який «приписали» на вулиці Гімназійній. А сусіди готуються до суду в апеляційній інстанції і наголошують, що нарешті почали вже відчувати і порухи міської влади у вирішенні конфліктної ситуації.

За інформацією Івано-Франківської міської ради від 9 лютого 2018 року ухвалою суду було заборонено Возній Н.І та будь яким іншим особам вчиняти будь-які дії стосовно багатоквартирного житлового будинку на земельній ділянці за адресою: м. Івано-Франківськ, Калуське шосе, в тому числі щодо будівництва, підключення комунікацій, присвоєння поштової адреси, а також реєстрації речових справ на дану земельну ділянку та розташовані на ній об'єкти нерухомого майна. Поштова адреса будинку не присвоювалась. Обіцянка переноситься до архівних у зв'язку з відсутністю як позитивних, так і негативних дій та рішень по відношенню будинку на земельній ділянці.