Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Черкас

Бондаренко пообіцяв провести аудит використання бюджетних коштів, стану комунального майна та власності на землю

24 листопада 2015 року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко пообіцяв провести ретельний аудит використання бюджетних коштів, реального стану комунального майна міста та, так званого, «руху» землі в Черкасах. Очільник міста пообіцяв з'ясувати кому належить черкаська земля і оприлюднити цю інформацію для ознайомлення громади.
Не виконано
Сказано 24 листопада 2015 р.

Джерело

  • http://www.rada.cherkasy.ua/ua/newsread.php?view=10335&s=1&s1=17
  • Лист заступника міського голови С.В. Гури
  • Лист першого заступника Черкаського міського голови Овчаренко Станіслава Анатолійовича
  • Лист Черкаської МР від 4 червня 2019 року
  • Лист Черкаської міської ради від 31 березня 2020 року
  • Лист Черкаської міської ради від 16 листопада 2021 року

Результат

За понад ніж 5 років міською радою не проведено повноцінної інвентаризації земель та аудиту використаних коштів, а результати часткової інвентаризації, що стосується комунального майна, так і не було опубліковано. Враховуючи, що за тривалий час повноцінного аудиту не проведено, тож обіцянку не виконано.

Нагадаємо про перебіг подій:

Відповідно до листа Черкаської міської ради від 31 жовтня 2016 року, в період з листопада 2015 року по сьогоднішній день аудит використання бюджетних коштів у виконавчому комітеті не проводився. Аудит комунального майна та «руху» земельних ділянок також не проводився.

Відповідно до листа Черкаської Міської ради від 25 травня 2017 року на поточний рік проведення аудиту використання бюджетних коштів, аудиту стану комунального майна міста та «руху» землі в Черкасах не заплановано.

Відповідно до листа Черкаської міської ради від 4 червня 2019 року, проводиться державний фінансовий аудит відповідно до постанови КМУ про виконання бюджетних програм департаментом архітектури та містобудування за період з 1 грудня 2016 по 31 грудня 2018 роки. Аудит на замовлення міської ради не проводився. Стосовно інформації про власників землі - відбувається оприлюднення рішень про надання у власність або оренду землі, проведення торгів та конкурсів. Проте інвентаризація земель, які підлягають аудиту, не передбачається та не проводилась. Планується провести інвентаризацію сільськогосподарських земель, завершити інвентаризацію земель державної та комунальної власності у 2019-2020 роках. У 2018 році структурними підрозділами Черкаської міськради проводилась інвентаризація комунального майна яке перебуває на обліку, проте її результати не опубліковано.

31 березня 2020 року Черкаська міська рада повідомила, що інвентаризація комунальних та державних земель на території міста, відповідно до рішення міськради №2-4224 від 21 березня 2019 року, проводиться згідно Програми розвитку земельних відносин та використання і охорони земель Черкас, яка розрахована на 2021-2023 роки.

Завданнями програми є: 1) завершити інвентаризацію земель на території міста та виготовити відповідну документацію про земельні ділянки у електронному форматі; 2) провести інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення.

16 листопада 2021 року виконавчий комітет повідомив, що інвентаризація земель громади мала б проводитись вже цьогоріч, проте через брак фінансування вона так і не була розпочата.