Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко запевнив, що справа проти Януковича буде в суді вже в грудні

21 листопада 2015 року народний депутат України Юрій Луценко запевнив, що справу проти екс-президента Віктора Януковича за звинуваченням у створенні злочинної організації буде передано до суду у грудні.
Не виконано
Сказано 21 листопада 2015 р.

Джерело

  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/11/21/7089682/?attempt=1
  • http://zaxid.net/news/showNews.do?rozsliduvannya_sprav_pro_zlochini_proti_maydanu_zupinilis_bo_pidozryuvani_vtekli__nardep&objectId=1375720
  • http://www.unian.ua/society/1209923-rozsliduvannya-schodo-mejigirya-prizupineno-gpu.html

Результат

8 грудня Голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв у своєму офіційному листі повідомив, що розслідування більшості справ про злочини проти активістів Майдану зупинилось, бо підозрювані або втекли з країни, або переховуються. Зокрема, у справі про незаконне скасування конституційної реформи нікому про підозру не оголошено. Тільки справу екс-глави КМДА Олександра Попова передали до суду, з приводу розгону студентів 30 листопада 2013.

11 грудня глава управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк

доповів, що Генеральна прокуратура України припинила розслідування стосовно всіх колишніх високопоставлених чиновників, а також справи щодо "Межигір'я", пов'язані з заволодінням державним майном у великих розмірах, де серед інших підозрюється екс-президент Янукович. Горбатюк повідомив, що справу "Межигір'я" поки ще не передано до суду, оскільки ще не надійшла відповідь від Інтерполу про оголошення в міжнародний розшук підозрюваних.

Станом на 30 грудня 2015 року справа проти Януковича так і не направлено до суду.