Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Житомира

Сухомлин пообіцяв побудувати електростанцію в Житомирі

19 жовтня 2015 року кандидат на посаду Житомирського міського голови Сергій Сухомлин у своїй передвиборній програмі пообіцяв побудувати електростанцію для комунальних підприємств міста.
Архів
Сказано 19 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://zhytomyr.solydarnist.org/?p=1464
  • http://www.zhitomir.info/news_163580.html
  • https://www.zhitomir.info/news_173416.html
  • Лист міського голови С. Сухомлина

Результат

У грудні 2016 року у сесії міської ради депутати підтримали проект рішення про реєстрацію в комунальну власність земельної ділянки на окружній дорозі навколо Житомира в районі Глибочиці під сонячну електростанцію, яка буде будуватися на базі комунального підприємства.

Станом на 23 березня 2018 року на території Глибочицької сільської ради невдовзі буде збудована сонячна електростанція. За планом реалізації проекту, завершити всі роботи та перейти до оформлення договору купівлі-продажу електроенергії з Держпідприємством «Енергоринок» мають на початку червня 2018 року.

За інформацією наданою міською радою від 27 квітня 2020 року будівництво електростанції не розпочалось. Міністерство фінансів України мало надати гарантії міжнародним партнерам у забезпеченні боргових зобов'язань, проте відмовило виконавчому комітету у цьому. Причиною відмови стало те, що земельна ділянка на якій мало розпочатися будівництво знаходиться поза межами Житомира.