Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Власов пообіцяв удосконалити систему «Єдиного вікна»

28 вересня 2018 року в.о. голови Державної фіскальної служби України Олександр Власов пообіцяв удосконалити систему «Єдиного вікна».
Виконано
Сказано 28 вересня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=543842182737011&id=100013337017174
  • Лист ДФС від 9 серпня 2019 року

Результат

Відповідно до листа ДФС від 9 серпня 2019 року, перший етап розвитку принципу «Єдиного вікна» при митному контролі та оформленні товарів започатковано з прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови від 25 травня 2016 року No 364 «Деякі питання реалізації принципу «єдиного вікна» під час здійснення митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших видів державного контролю».

Наступний етап розвитку принципу «єдиного вікна» пов'язаний із прийняттям Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законів України щодо запровадження механізму «Єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України».

Відповідно до положень цього Закону Державною фіскальною службою України було створено єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі». Цей веб-портал забезпечує надходження дозвільних документів в електронному вигляді від державних органів до співробітників митниць, що здійснюють митний контроль та митне оформлення.

Оскільки зміни до Податкового кодексу стали підґрунтям для подальшого удосконалення роботи «Єдиного вікна» та запровадження «Єдиного вікна для міжнародної торгівлі», обіцянка отримує статус «виконано».