Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"

Іллєнко запевняє, що політв'язні-«свободівці» будуть повністю виправдані

6 жовтня 2015 року народний депутат України Андрій Іллєнко запевнив, що політв'язнів-«свободівців» повністю виправдають та звільнять з-під арешту (відео:03:43). Нагадаємо, що правоохоронні органи затримали більше 20 членів «ВО «Свобода», яких звинувачують у причетності до теракту 31 серпня під Верховною Радою.
Архів
Сказано 6 жовтня 2015 р.

Джерело

  • https://youtu.be/EoBg67jIiEo
  • https://www.youtube.com/watch?v=ePfRJonIWhA
  • http://odesa.svoboda.org.ua/news/events/00016994/
  • http://svoboda.org.ua/news/events/00018992/
  • http://nbnews.com.ua/ru/news/180420/
  • http://ua.interfax.com.ua/news/political/358414.html
  • http://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/6520.html
  • Лист ГПУ

Результат

Вже за два дні після заяви Іллєнка, колишній народний депутат від ВО "Свобода" Юрій Сиротюк вийшов з Лук'янівського СІЗО, згідно з рішенням суду (відео:00:03).

29 січня 2016 року Печерський районний суд скасував Костянтину Васильцю та Глібу Громову нічний домашній арешт та замінив його на особисте зобов'язання. Олександру Станкову (Перуну) повернули заставу в розмірі 415 тисяч гривень і також відпустили під особисте зобов'язання.

22 березня того ж року Апеляційний суд Києва відхилив апеляцію захисника Конституції, волонтера Сергія Крайняка. Нагадаємо, що волонтер Сергій Крайняк перебуває за ґратами з 31 серпня 2015 року, нині політв'язень перебуває у Лук'янівському СІЗО. 16 травня Печерський районний суд Києва продовжив термін утримання під вартою волонтера з Хмельницької області Сергія Крайняка, підозрюваного в заворушеннях біля Верховної Ради 31 серпня, до 14 липня 2016 року.

Станом на 19 липня 2016 року Генеральна прокуратура України вручила обвинувальні акти заступнику голови ВО «Свобода» Юрію Сиротюку, керівнику Київської обласної організації ВО «Свобода» Ігорю Сабію, депутату Кіровоградської обласної ради від ВО «Свобода» Максиму Дескату, депутату Хмельницької обласної ради від ВО «Свобода» Віктора Бурлику, депутату Броварської міської ради від ВО «Свобода» Сергію Бойку, неповнолітньому волонтеру Олексію Логвину.

24 травня 2017 року Юрій Луценко, під час річного звіту, повідомив, що слідчі дії щодо злочину під ВРУ від 31 серпня 2015 року, завершено. Генпрокурор наголосив, що, наразі, захист ознайомлюється з матеріалами слідства, коли закінчиться вивчення матеріалів, справа піде в суд. На наш запит ГПУ повідомила, що досудове розслідування у кримінальному провадженні, стосовно Сергія Мельничука та інших свободівців, завершено і скеровано до суду для розгляду по суті.

Обіцянка переноситься в архів, оскільки виконання даної обіцянки не залежить від повноважень народного депутата.