Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Абромавичус обіцяє до кінця 2015 року розробити експортну стратегію

16 вересня 2015 року міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус пообіцяв до кінця 2015 року розробити експортну стратегію. Очікується, що її допоможе розробити інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) у рамках програми «Україна: Програма лідерства, сприяння експорту, залучення інвестицій та розвитку» (ULEAD). Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська розраховує, що у держави вперше за історію незалежності з’явиться повноцінна експортна стратегія, завдяки чому Україна отримає чіткий план дій на найближчі п’ять років.
Не виконано
Сказано 16 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://comeuroint.rada.gov.ua/news/main_news/72659.html
  • http://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=af65fc6f-410f-42ab-b642-ed0a802757ca&title=MinekonomrozvitkuRozrobitEksportnuStrategiiuUkraini
  • http://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=84e961c8-1dcb-4670-9781-fd63fdced3ca&title=EksporteramSprostiliProtseduriOformlenniaTovarivTaZmenshiliVitrati
  • http://www.wnisef.org/ua
  • http://www.wnisef.org/ua

Результат

4 листопада 2015 року Верховна Рада України 255 голосами прийняла два важливих для вітчизняних експортерів Закони України. Обидва документи передбачають суттєве спрощення експортно-імпортних процедур.

Перший - законопреокт №0069 «Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі».

Та другий - законопроект №0059 «Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Таджикистан про вилучення окремих товарів з режиму вільної торгівлі до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Таджикистан про вільну торгівлю від 6 липня 2001 р.», який визначає переліки товарів, що вилучаються з режиму вільної торгівлі між двома країнами.

22 березня 2016 року менеджер програми ULEAD Віталій Бігдай у телефонній розмові повідомив, що Мінекономіки надається технічна допомога у розробці політики сприяння експорту. Експортна стратегія поки що не розроблена.