Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко заявив, що "Опозиційний блок" буде боротися проти відмови в реєстрації партії на місцевих виборах в Харківській області

19 серпня 2015 року народний депутат України Юрій Бойко заявив, що фракція "Опозиційний блок" буде боротися в судах проти відмови в реєстрації партії на місцевих виборах в Харківській області із залученням уваги міжнародної спільноти. 14 липня 2015 року Верховна Рада прийняла "Проект Закону про місцеві вибори" № 2831-3. 17 липня 2015 року Верховна Рада прийняла "Проект Постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році (25 жовтня)" № 2148а.
Виконано
Сказано 19 серпня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/yurij-bojko-opozicijnij-blok-zakhistit-pravo-viborciv-progolosuvati-za-tu-politichnu-silu-yakij-voni-doviryayut.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55377
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55693
  • http://ua.korrespondent.net/ukraine/3552656-opozytsiinyi-blok-chekaie-rishennia-po-reiestratsii-v-kharkovi-do-20-serpnia
  • http://opposition.org.ua/news/mi-vidstoyali-pravo-kharkivyan-na-chesni-vibori.html
  • http://opposition.org.ua/news/evgenij-muraev-vlada-zadiyala-vsi-formalni-byurokratichni-proceduri-dlya-togo-shhob-ne-dopustiti-opoziciyu-do-viboriv-na-kharkivshhini.html
  • http://glavcom.ua/news/324344.html
  • https://www.youtube.com/watch?v=QFlN0fOIblM&feature=youtu.be
  • http://www.pravda.com.ua/news/2015/10/7/7084077/
  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/27297894.html
  • http://opposition.org.ua/news/yurij-miroshnichenko-cvk-zobovyazav-kharkivskij-oblviborchkom-do-13-zhovtnya-zareestruvati-kandidativ-vid-opozicijnogo-bloku.html
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_09102015.htm
  • http://www.cvk.gov.ua/news/news_18102015.htm

Результат

18 серпня 2015 року предстаник "Опозиційного блоку" в суді адвокат Ірина Дирдин повідомила про початок розгляду в Окружному адміністративному суді міста Києва справи щодо відмови в реєстрації партії на місцевих виборах в Харківській області. Дирдин зазначила, що всі докази незаконності дій Мін'юсту суду надано.

20 серпня 2015 року Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав Міністерство юстиції України і Харківське управління юстиції зареєструвати обласну організацію "Опозиційного блоку" в Харкові.

7 вересня 2015 року народний депутат Євгеній Мураєв повідомив, що незважаючи на рішення Київського адміністративного суду, влада робить все, щоб не допустити "Опозиційний блок" до виборів у Харківській області. Місцеве управління юстиції звернулося до Адміністративного суду з проханням надати роз'яснення по прийнятому рішенню стосовно реєстрації партії, а також подало апеляцію. Мураєв зазначив, що через брак часу на проходження реєстраційних процедур партія, "Опозиційний блок", скоріш за все, не братиме участь у виборах в Харківській області.

12 вересня 2015 року Комітет з моніторингу Парламентської асамблеї Ради Європи закликав головне територіальне управління юстиції в Харківській області зареєструвати обласну організацію партії «Опозиційний блок».

23 вересня 2015 року народний депутат України Михайло Добкін запевнив, що найближчими днями "Опозиційний блок" буде зареєстровано для участі у місцевих виборах в Харківській області (відео:00:32).

7 жовтня 2015 року ЦВК зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію до 8 жовтня включно зареєструвати кандидатів у депутати від "Опозиційного блоку". Рішення облвиборчкому про попередню відмову було прийнято через порушення строків внесення документів, їх невідповідністю вимогам законодавства, а також відсутністю документа про внесення грошової застави. Вивчивши всі наявні матеріали, Центральна виборча комісія встановила, що відмова була безпідставною.

9 жовтня 2015 року народний депутат України Юрій Мірошниченко повідомив, Центральна виборча комісія зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію зареєструвати представників від "Опозиційного блоку" кандидатами на місцевих виборах в обласну раду до 13 жовтня.

Зазначимо, що 9 жовтня 2015 року ЦВК достроково припинила повноваження усього складу Харківського облвиборчкому у зв'язку з порушенням деяких положень Конституції України, Закону "Про місцеві вибори" та Закону "Про Центральну виборчу комісію", а також зобов'язала парламент сформувати його новий склад до 11 жовтня.

18 жовтня 2015 року Центральна виборча комісія зареєструвала 105 кандидатів у депутати до Харківської обласної ради від партії "Опозиційний блок". Проте ЦВК відмовила у реєстрації трьом представникам цієї політичної сили, зокрема до участі у виборах не допущено Михайла Добкіна.