Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Вадатурський пообіцяв опублікувати на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" результати перевірки діяльності адміністрації Миколаївського морського порту

11 серпня 2015 року народний депутат України Андрій Вадатурський пообіцяв, що опублікує на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук" результати проведеної правоохоронними органами перевірки діяльності адміністрації Миколаївського морського порту в період з червня 2013 по травень 2015 роки.
Виконано
Сказано 11 серпня 2015 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/avadaturskyy/posts/1017040901663583
  • https://www.facebook.com/avadaturskyy/posts/1043920388975634

Результат

28 вересня 2015 року Андрій Вадатурський оприлюднив результати перевірки Миколаївської філії ДП "Адміністрація морських портів України", проведеної Міністерством інфраструктури. За результатами позапланового фінансового аудиту та аудиту відповідності фінансово-господарською комісією Мінінфраструктури були встановлені випадки недотримання вимог законодавства України та недоліки у фінансово-господарській діяльності підприємства. За період з 13 червня 2013 по 31 серпня 2014 роки збиток від господарської діяльності портового флоту становить 6,1 мільйонів гривень. Окрім цього, було встановлено факти безпідставного списання мастила, масла та бензину на загальну суму 9 782,92 гривень.

Порушення були виявлені і в кадрових питаннях. В штатному розписі підприємства посадові оклади встановлювалися у меншому розмірі, ніж були передбачено колективними угодами та галузевою угодою. Загальна сума заниження розмірів посадових окладів становить 61 802,66 гривень,, на які не було здійснено нарахувань єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму 23 070,94 гривень. Формування вільних цін та тарифів на послуги, які надаються в межах господарської діяльності МФ ДП "АМПУ", здійснювалось без зазначеного припустимого рівня рентабельності та за відсутністю єдиної Методики формування вільних тарифів на роботи та послуги підприємства. За результатами перевірки встановлено, що Миколаївська філія Адміністрації морських портів могла здійснювати приховане кредитування комерційних структур. Сума простроченої дебіторської заборгованості підприємства станом на 31 серпня 2014 року за товари, роботи та послуги становила 2 505 639,99 гривень, що свідчить про відволікання обігових коштів МФ ДП "АМПУ" та може розцінюватися, як приховане кредитування комерційних структур.

Таким чином, результати перевірки фінансово-господарської діяльності державного підприємства засвідчили неефективність роботи його попереднього керівництва.