Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Жебрівський пообіцяв створити мобільні групи десантних військ, які будуть займатися боротьбою з контрабандою

13 липня 2015 року керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив. що в області будуть сформовані мобільні групи десантних військ, які будуть займатися боротьбою з контрабандою.
Виконано
Сказано 13 липня 2015 р.

Джерело

  • http://donoda.gov.ua/?lang=ua&sec=02.03.09&iface=Public&cmd=view&args=id:28408
  • http://zik.ua/news/2015/08/20/z_grup_po_borotbi_z_kontrabandoyu_zabyrayut_prokuroriv__volonter_617675
  • http://www.bbc.com/ukrainian/society/2015/09/150921_ato_smuggling_dk

Результат

Станом на 23 вересня 2015 року на Донбасі діють 7 зведених мобільних груп, завданням яких є припинення контрабанди. До їх складу входять співробітники Служби безпеки, Державної фіскальної служби, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби України, Військової служби правопорядку та представники волонтерських організацій. Охорону і вогневу підтримку груп забезпечують високомобільні десантні війська Збройних сил України, процесуальний супровід – представники військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

За приблизними оцінками, завдяки роботі таких груп рівень контрабанди в АТО знизився на 70%. Проте волонтери, які допомагають військовим, кажуть, що контрабандисти просто зачаїлися і перестали везти продукцію. При цьому і волонтери, і представники влади визнають: до контрабанди часто причетні військові.