Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова політради партії "Народний фронт"

Яценюк пообіцяв притягнути до відповідальності правоохоронців Мукачева, причетних до контрабанди

14 липня 2015 року Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв притягнути до відповідальності правоохоронців Мукачева, причетних до контрабанди. Повідомляється, що причиною збройного інциденту в Мукачево 11 липня став переділ ринку контрабанди сигарет.
Не виконано
Сказано 14 липня 2015 р.

Джерело

  • http://censor.net.ua/news/343745/yatsenyuk_poobeschal_privlech_k_otvetstvennosti_mukachevskuyu_militsiyu
  • http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/07/11/7074181/
  • http://www.segodnya.ua/ukraine/konflikt-v-mukachevo-byl-sprovocirovan-pravoohranitelyami-otchet-sledstvennoy-komissii-vr-650685.html
  • http://www.slovoidilo.ua/2015/11/12/novyna/pravo/popry-obicyanku-yacenyuka-hpu-ne-znajshla-kryminalu-v-diyax-mukachivskoyi-milicziyi
  • Лист Генеральної прокуратури України від 9 листопада 2015 року
  • Лист начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Тєлічко Н. від 8 квітня 2016 року

Результат

18 вересня 2015 року Тимчасова слідча комісія Верховної Ради відзвітувала про події в Мукачеві Закарпатської області. Згідно зі звітом конфлікт в Мукачеві був спровокований правоохоронцями.

Станом на 12 листопада 2015 року за фактом стрілянини в Мукачеві було порушено 7 кримінальних проваджень, однак жодної підозри працівникам міліції у цій справі висунуто не було.

Згідно листа Генеральної прокуратури України від 9 листопада 2015 року, у вказаному кримінальному положенні встановлюються обставини конфлікту.

За інформацією листа начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію ГПУ Наталії Тєлічко від 8 квітня 2016 року, щодо стрілянини у Мукачевому, Головним слідчим управлянням ГПУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 15.06.2013 за фактами створення злочинної організації з числа бійців ДУК ВПР «Правий сектор» та вчинення у її складі тяжких та особливо тяжких злочинів за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України, а також перевищення службових повноважень співробітниками УМВС України в Закарпатській області при затриманні бійців ДУК ВПР «Правий сектор» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України. Розслідування здійснюється спільною слідчою групою ГПУ, МВС, СБУ. У кримінальному провадженні оголошено підозру 7 особам, з яких 4 підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Троє підозрюваних переховуються від органу слідства та перебувають у розшуку. Повідомлення про підозру працівникам правоохоронних органів не здійснювалося. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.