Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клочко пообіцяв, що компанія "Елга" працювати на території Сумської області не буде

4 червня 2015 року голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко заявив, що поки він займає цю посаду, компанія "Елга" (займається утилізацією хімікатів) працювати на території Сумської області не буде (відео 6:30-6:56).
Не виконано
Сказано 4 червня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=3HajpBl8I9Y
  • Лист Заступника начальника ВЗДПІ Сумської ОДА О.Ф.Фролова
  • Лист начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації С.Над'ярного №59 від 04.02.2016
  • http://www.shostka-news.com/vinovnik-ekologicheskoj-katastrofy-proigrali-apellyatsionnyj-sud/
  • http://www.rozbudova.kiev.ua/novini/304-utilizatsiya-vidkhodiv-litsenziyu-anulovano-pidpriemstvo-pratsyue

Результат

Відповідно до листа Сумської ОДА від 15 червня 2015 року, Сумська ОДА звернулась до Міністерства екології та природних ресурсів України ( лист від 18.05.2015 року №01-17/2757) з пропозиціями щодо призупинення ліцензії ТОВ "Сервісний центр регенерації масел", ТОВ "Елга" та перевірити дотримання ліцензійних умов ліцензіатами, що здійснюють діяльність з небезпечними відходами на території Сумської області. Міністерство анулювало ліцензії ТОВ "Сервісний центр регенерації масел", ТОВ "Переробка технічних відходів" та ТОВ "Безпечні технології утилізації".Таким чином, ліцензію ТОВ "Елга" щодо діяльності на території Сумської області поки що не анульовано.

4 лютого 2016 року начальник Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації С.Над'ярний повідомив, що 18 травня 2015 року Сумскою ОДА був направлений лист №01-17/2757 до Міністерства екології та природних ресурсів України відносно призупинення ліцензії із здійснення операцій по поводження з небезпечними відходами ТОВ «Елга» та ТОВ «Сервісний центр регенерації масел». Ліцензії у сфері поводження з небезпечними відходами для зазначених підприємств анульовано. 29 лютого 2016 року ТОВ «Сервісний центр регенерації масел» програло справу в апеляційному суді Києва по відновленню ліцензії на здійснення господарської діяльності. Міністерство екології та природних ресурсів скасувало дію ліцензії в грудні 2015 року, тим самим позбавивши підприємство-порушника можливості займатися утилізацією небезпечних відходів та отруйних речовин. Не погодившись з постановою Окружного суду Києва від 23 грудня 2015 року, підприємство «Сервісний центр регенерації масел» подало апеляційну скаргу щоб відновити дію ліцензії. Київський апеляційний адміністративний суд прийняв рішення залишити апеляційну скаргу ТОВ «Сервісний центр регенерації масел» без задоволення, а постанову Окружного адміністративного суду від 23 грудня 2015 про скасування ліцензії залишити без змін.

українська Феміда не є головним судовим органом - все вирішується в кулуарах Міністерства екології та природних ресурсів України. І коли вся увага була прикута до ТОВ «СЦРМ», в кулуарах вирішувалось питання з приводу функціонування ТОВ «Безпечні технології утилізації» (38513633), що зареєстровано 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, буд. 45, оф.802 , фактична адреса: - Сумська обл., м. Шостка, вул. Гагаріна, 2; - Сумська обл., м. Шостка, вул Комарова, буд. 125-А. Відповідно до проведеної перевірки Департаменту екологічної безпеки та поводження з відходами за юридичною адресою підприємство діяльності не веде, а фактична адреса опечатана внутрішніми органами. На зараз уже відомо, що Ігор Терещенко, власник ТОВ «ПТВ» та неформальний власник ТОВ «СЦРМ»(37888771), ТОВ «БТУ» (38513633), знайшов собі псевдоекологів, а саме: Демідова Миколу Олександровича, Зенюкова Сергія Олександровича, та Ісая Юрія Євгеновича. Останній більш відомий як послідовник прокурора Пшонки та рейдер Одеси з часів 90-х, що на законних підставах чи то домовившись працювати разом, чи то за борги, але передав підприємства ТОВ «СпецЦентр Регенерації масел» (37888771) та ТОВ «БТУ» (38513633). Нові володарі отримали два підприємства з матеріально-технічною базою, ліцензією АЕ № «288627» із здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами та продовжили працювати за фактичною адресою: Сумська обл., м. Шостка, вул. Гагаріна, 2; Сумська обл., м. Шостка, вул.. Комарова, буд. 125-А на опечатаній та незабезпеченій відповідним обладнанням території. Станом на 17 березня 2016 року в Шостці, на території тимчасового зберігання хімічних речовин, жодні екологічні норми та Державні санітарні правила та норми МОЗ України не виконуються, небезпечні для життя отрутохімікати просто неба стоять без жодної охорони та жодних необхідних повідомлень «СКЛАД ПЕСТИЦИДІВ», «СТОРОННІМ ВХІД ЗАБОРОНЕНИЙ», «ГЕПТИЛ» та ін. Нові володарі підприємства ТОВ «БТУ» (38513633) не зважають на те, що згідно відповіді Головного управління Національної поліції в Сумській області, Ліцензію АЕ № 288627 від 02.06.2015 року анульовано, продовжують незаконну безліцензійну діяльність.