Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Клочко пообіцяв посилити обороноздатність Сумської області

28 квітня 2015 року голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко запевнив, що й надалі працюватиме над покращенням обороноздатності Сумської області (відео 2:31-2:37).
Виконано
Сказано 28 квітня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=NCtSlM9qrrU
  • https://www.youtube.com/watch?v=NNyB4m9zuEw
  • Лист Заступника начальника ВЗДПІ Сумської ОДА О.Ф.Фролова
  • https://sorada.gov.ua/actual/15208-2015-09-23-15-28-49.html
  • http://ngu.gov.ua/ua/news/golova-sumskoyi-oda-vidvidav-chastynu-ngu
  • Лист начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації С.Над'ярного №59 від 04.02.2016
  • Лист начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації С.Над'ярного №59 від 04.02.2016
  • http://112.ua/obshchestvo/skopleniya-voysk-rf-na-granice-s-sumskoy-obl-net-predsedatel-oga-331482.html

Результат

10 червня 2015 року Микола Клочко заявив, що в області продовжуються роботи з укріплення кордону. Зокрема, посилюються заходи безпеки в пунктах пропуску громадян, продовжується облаштування державного кордону. На ділянці, яка входить в зону повноважень влади Сумської області у вигляді ровів, облаштовано 109 км інженерних загороджень, з них 46 км – протитанкові рови, 7,5 км загороджень з колючого дроту, 11 спостережних веж та 40 постів спостереження. Збудовано 15 опорних пунктів, 138 вогневих позицій та 4 позиції для бронетранспортерів ( відео 1:55-2:55)

Відповідно до листа Сумської ОДА від 15 червня 2015 року, з метою підготовки до ведення територіальної оборони на території області передбачено облаштування блокпостів, роботи з яких проводяться за рахунок коштів районних державних адміністрацій, міських ради та благодійної допомоги. У травні-червні 2015 року в Сумському районі облаштовано взводний опорний пункт за рахунок коштів місцевих підприємців.

23 вересня 2015 року депутати Сумської обласної ради, з метою підвищення рівня обороноздатності країни та відродження історичних військових традицій, звернулись до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів щодо створення у Сумській області військового інституту.

23 жовтня 2015 року голова Сумської ОДА відвідав військову частину Національної гвардії України в місті Суми. Підбиваючи підсумки зустрічі очільник області наголосив про необхідність розширення Сумського батальйону Національної гвардії до масштабу полку, для посилення обороноздатності області від зовнішніх загроз.

4 лютого 2016 року начальник Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сумської обласної державної адміністрації С.Над'ярний повідомив, що з метою створення перешкод на шляху руху ймовірних порушників, забезпечення надійної охорони державного кордону в межах області протягом 2015 року на Сумській ділянці державного кордону облаштовано: 6 км протитанкових ровів, облаштовано 23 км та оновлено 5,5 км протитранспортних ровів, облаштовано 9,4 км загороджень з колючого дроту, облаштовано 323 км контрольно- слідової смуги. Основні зусилля були спрямовані на облаштування міжнародних пунктів пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ», «Катеринівка», «Юнаківка», де, крім будівництва інженерних споруд, з метою прикриття флангів та ускладнення руху правопорушників в обхід, за рахунок бюджетних коштів Адміністрації прикордонної служби України у розмірі 3,6 млн гривень, встановлене металеве сітчасте секційне загородження загальною протяжністю 6,2 км.

Відповідно до плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення АТО та АР Крим, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України 14 травня 2015 року №439-р виділення коштів на фінансування заходів по інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону в межах Сумської області заплановано на 2016 - 2018 роки.

Водночас з метою посилення захисту держави, державного суверенітету, територіальної цілісності, інших життєво важливих національних інтересів держави, створення комплексу програмно-апаратних, технічних засобів та організаційних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки громадян від проявів тероризму та інших загроз Сумською ОДА розроблено проект Комплексної програми «Правопорядок на 2016 - 2020 роки», в якій загальний обсяг фінансових ресурсів складає 12 121 тис. Гривень. У розділі плану заходів Програми «Захист державного суверенітету та територіальної цілісності держави» передбачено 1 436 тисяч гривень на придбання для Сумського прикордонного загону безпілотних літальних апаратів та облаштування військових містечок.

12 серпня 2016 року голова сумської ОДА Микола Клочко повідомив, що Сумська область, де днями загинув прикордонник, готова до будь-якого розвитку ситуації, але зараз скупчення військ Росії на кордоні з областю не зафіксовано. В області відбулося засідання антитерористичного центру, на якому обговорювалися можливі заходи у разі агресії. Охорона об'єктів області здійснюється в посиленому режимі.