Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко пообіцяв, що "Опозиційний блок" буде домагатись відміни підвищених тарифів ЖКГ

26 березня 2015 року народний депутат України Юрій Бойко запевнив, що "Опозиційний блок" буде в судах домагатися відміни підвищених тарифів на послуги ЖКГ. Нагадаємо, з 1 квітня в Україні підвищуються тарифи на газ для населення в 3,3 рази - до 3600 гривень за 1 тис. Куб. м. Також зросте вартість гарячої води та опалення - на 55-57% і на 73% відповідно. 6 березня 2015 року у Верховній Раді був зареєстрований "Проект Закону про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги" № 2342. Ініціаторами даного законопроекту виступили депутати від фракції "Опозиційний блок".
Виконано
Сказано 26 березня 2015 р.

Джерело

  • http://opposition.org.ua/news/yurij-bojko-opozicijnij-blok-v-sudakh-domagatimetsya-skasuvannya-pidvishhenikh-tarifiv-na-zhkg.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54330
  • http://ukr.segodnya.ua/politics/pnews/oppozicionnyy-blok-budet-suditsya-s-pravitelstvom-ukrainy-dobivayas-otmeny-povysheniya-tarifov-604727.html
  • http://opposition.org.ua/uk/news/opozicijnij-blok-vimagae-vidnoviti-tarifnu-spravedlivist.html
  • http://oask.gov.ua/node/848
  • http://opposition.org.ua/news/opozicijnij-blok-oskarzhue-u-sudi-neobruntovani-tarifi-na-kholodnu-ta-garyachu-vodu.html

Результат

1 квітня 2015 року народний депутат Юрій Бойко повідомив, що фракція "Опозиційний блок" судиться з Урядом по питанню підвищення тарифів на послуги ЖКГ та буде й надалі відстоювати права громадян.

6 квітня народний депутат Михайло Папієв анонсував розгляд в Окружному адміністративному суді міста Києва 2 позовів про скасування піднятих тарифів. Перший стосується скасування постанови Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) №220 від 26 лютого цього року, яким були підвищені на 40% тарифи на електроенергію для населення і затверджено поетапне підвищення цін на електрику до 2017 року. Другий позов стосується скасування постанови НКРЕКП №583 від 3 березня цього року, яким були збільшені тарифи на природний газ для населення на 280% з 01 квітня 2015 року.

Народний депутат зазначив, що згідно з першим позовом постанова НКРЕКП №220 є незаконною і суд повинен її скасувати, оскільки порушуються Конституційні принципи рівності перед законом, верховенства права і соціальної справедливості. Політик підкреслив, що ця постанова порушує права громадян на достатній життєвий рівень, затверджені Конституцією України. Михайло Папієв також назвав претензії до порядку прийняття постанови і необхідної процедури економічного обґрунтування підвищення тарифів.

Говорячи про постанову НКРЕКП №583, депутат зазначив, що згідно з позовом, комісією були грубо порушені порядок прийняття постанови та його державної реєстрації. Постанову було прийнято без належного економічного обґрунтування підвищення тарифів на природний газ.

17 квітня 2015 року в Окружному адміністративному суді міста Києва відбудеться засідання у справі за позовом до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про скасування Постанов №583, №584, №613 від 03.03.2015 р., а також №220 від 26.02.2015р. Більшість справ, які перебувають на сьогодні в адміністративному провадженні суду, стосуються скасування Постанови НКРЕКП №583 від 3.03.2015 "Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення".

30 вересня 2015 року Київська міська організація "Опозиційного блоку" подала позов до Окружного адміністративного суду Києва про скасування тарифів на холодну, гарячу воду, а також на централізоване опалення.