Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кіхтенко запевнив, що військові, винні в ДТП у Костянтинівці, будуть покарані

18 березня 2015 року голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко зазначив, що винні в ДТП у Костянтинівці, внаслідок якої загинула 8-річна дівчинка, будуть покарані. Кіхтенко додав, що слідство буде об'єктивне по відношенню як до водіїв, так і їх безпосередніх військових керівників ( відео 4:57- 5:42).
Архів
Сказано 18 березня 2015 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DVEgQsd2Lwg
  • http://korrespondent.net/ukraine/3493988-vynovnykam-dtp-v-konstantynovke-hrozyt-do-10-let-tuirmy
  • http://www.radiosvoboda.org/content/news/26943667.html
  • http://obozrevatel.com/politics/53421-zhebrivskij.htm
  • http://comments.ua/politics/520675-ofitser-obvinyaemiy-delu-gibeli.html?fb_ref=Default

Результат

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що підозрювані в ДТП в Костянтинівці були п'яними і їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Крім того, військовий прокурор повідомив, що зараз проходить службова перевірка в частині, з розташування якої виїхала БМД. Він додав, що до 1 квітня обвинувальний акт буде в суді.

7 квітня 2015 року апеляційний суд Запорізької області звільнив одного з винуватців аварії у Костянтинівці Донецької області, офіцера Збройних сил України Мар'яна Рака, під заставу у 60 тисяч гривень. У Військовій прокуратурі Запорізького гарнізону заявили, що домагатимуться перегляду рішення суду.

Водія бронетранспортера Романа Карпинця суд залишив під вартою.

Станом на 11 червня 2015 року матеріали справи по винуватцям ДТП по Костянтинівці знаходяться в суді.

11 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко призначив Павла Жебрівського керівником Донецької військово-цивільної адміністрації замість Олександра Кіхтенка.

2 серпня 2015 року Старший лейтенант Збройних сил України Мар'ян Рак, який звинувачується у смертельному ДТП в Костянтинівці, отримав державну нагороду за самовіддану службу та захист незалежності та територіальної цілісності України. Також підкреслюється, що, враховуючи конституційне право кожного громадянина на застосування презумпції невинуватості (судом ще не визнано ступінь вини офіцера), його керівництво прийняло рішення про подання його до такої нагороди.