Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Радник Міністра внутрішніх справ України

Геращенко заявив, що кримінальна справа проти Кернеса за розкрадання бюджету на 180 млн грн буде відновлена

1 березня 2015 року народний депутат України Антон Геращенко заявив, що буде відновлена кримінальна справа проти Кернеса за розкрадання Харківського бюджету на 180 млн грн. за рахунок недоотримання земельних платежів (відео:01:52).
Не виконано
Сказано 1 березня 2015 р.

Джерело

  • http://espreso.tv/program/2015/02/27/hodyna_quotchequot_z_yehorom_checheryndoyu__anton_heraschenko__andriy_senchenko__valeriy_packan_ta_oles_doniy__chastyna_3
  • Лист від 7 травня 2015 року
  • Лист від 6 квітня 2015 року
  • Лист від 6 квітня 2015 року
  • Лист від 23 квітня 2015 року
  • Лист від 4 травня 2015 року від МВС Харківської області

Результат

6 квітня 2015 року громадянин Харкова О. Демченко звернувся до народного депутата Антона Геращенка з проханням сприяти в проведенні перевірки роботи Харківського міського голови Г.Кернеса та директора Департаменту земельних відносин Харківської міської ради Б.Бароніна в частині процедури викупу земельних ділянок.

23 квітня 2015 року Антон Геращенко направив звернення Генпрокурору Віктору Шокіну з вимогою перевірки викладених фактів, надання правової оцінки діям посадових осіб та поновлення кримінального провадження по завданих збитках Харківському бюджету на суму 180 млн грн., а також проведеного тиску на посадовців з метою приховування факту розкрадання.

4 травня 2015 року начальник Головного управління МВС України в Харківській області А.Дмитрієв повідомив про те, що заява по зверненню громадянина О.Демченка була зареєстрована у Дзержинському РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події 17 квітня 2015 року за № 7575. У зв'язку з відсутністю відповідей на запити від Головного управління державної фіскальної служби щодо ТОВ "Сабо Лтд" та ПП "Лік", а також іншої інформації необхідної для проведення перевірок, розгляд звернення припинено, та буде поновлено після надходження інформації по запитах. У наявних матеріалах перевірки ознак кримінальних правопорушень, які відносяться до компетенції міліції, не встановлено.

7 травня 2015 року перший заступник Генерального прокурора України В.Гузир повідомив про відсутність підстав скасування постанови від 30 січня 2015 року про закриття кримінального провадження за фактами можливих зловживань службовим становищем особами Державної фінансової інспекції в Харківській області.