Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Томенко сприятиме будівництву нового саркофагу "Укриття" на ЧАЕС

11 лютого 2015 року народний депутат України Микола Томенко заявив, що сприятиме фінансуванню проекту будівництва нового саркофага "Укриття" на ЧАЕС. За його словами, будівництво нового об'єкта «Укриття» над зруйнованим реактором Чорнобильської АЕС має бути завершено до кінця 2017 року. Микола Томенко повідомив, що сприятиме невідкладному призначенню голови Державного агентства України з управління зоною відчуження та скасуванню оподаткування підрядників проектів міжнародної технічної допомоги.
Виконано
Сказано 11 лютого 2015 р.

Джерело

  • http://tomenko.ua/komentari/peretvorennya-objekta-ukryttya-na-ekolohichno-bezpechnu-systemu-neobhidno-zavershyty-kintsya-2017-roku/
  • http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/104411.html
  • http://biz.liga.net/all/tek/novosti/2946585-na-podgotovku-chernobylskoy-aes-k-zakrytiyu-vydelyat-700-mln-grn.htm
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54095
  • Лист голови Комітету ВРУ з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи М. Томенка № 04-35/19-90 від 06.05.2015 р.

Результат

20 лютого 2015 року Комітет з питань екологічної політики природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи провів виїзне засідання у м. Чорнобиль. Під час засідання було заслухано доповіді щодо реалізації завдань зі зняття з експлуатації блоків ЧАЕС та перетворення об’єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему. Зокрема, обговорено проблеми щодо: скасування новою редакцією Податкового кодексу положень, які звільняли підрядників проектів міжнародної технічної допомоги від податків; незадовільного рівня бюджетного фінансування ДСП "Чорнобильська АЕС", Державного агентства України з управління зоною відчуження, чорнобильських програм; необхідності структурних змін в управлінні зоною відчуження, проблеми її утримання та кадрового забезпечення.

Нагадаємо, що 18 лютого Кабінет міністрів України постановою №59 направив 709,688 млн грн на заходи щодо зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта Укриття в екологічно безпечну систему.

23 квітня 2015 року Верховна Рада України прийняла "Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо особливостей виконання проектів міжнародної технічної допомоги на Чорнобильській АЕС)", ініціатором якого був народний депутат України Микола Томенко.

Микола Томенко приймав активну участь у Конференції зі збору коштів, яка проходила 28-30 квітня у Лондоні, та домігся виділення від країн "Великої сімки" і "ЄБРР" 530,5 млн євро для завершення будівництва саркофагу "Укриття".