Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мельниченко пообіцяв сприяти залученню коштів у сільське господарство та виробництво в окрузі

На позачергових парламентських виборах 2014 року кандидат в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 193 Володимир Мельниченко у своїй передвиборній програмі пообіцяв сприяти залученню коштів у сільське господарство та виробництво в окрузі.
Не виконано
Сказано 19 вересня 2014 р.

Джерело

  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9447
  • http://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2014/WP407?PT001F01=910&pf7201=9447
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=19476
  • Пояснювальна записка до законопроекту

Результат

Станом на липень депутат виступив одним ініціаторів таких законопроектів, спрямованих на розвиток сільського господарства: №№1429 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підвищення пенсій працівникам сільськогосподарських підприємств)" (відхилено та знято розгляду), 3810-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість та забезпечення соціального захисту сільського населення" (знято з розгляду), 5225 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення системи оподаткування у сфері земельних відносин і сільського господарства", 6464 "Про внесення змін до Закону України "Про оренду землі" (щодо забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку сільських територій)", 6236 "Про внесення змін до статті 41 Конституції України щодо реалізації прав українських громадян на землю, збереження власності на сільськогосподарські землі в руках громадян України та сталого розвитку села на основі фермерських господарств", 6527 "Про сільськогосподарську кооперацію".

На початку липня парламент ухвалив проект закону №6490-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств". Законопроект передбачає створення через зміни до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів правових, економічних та соціальних передумов для легалізації сімейних фермерських господарств з набуттям статусу фізичної особи-підприємця – виробника сільськогосподарської продукції, та, відповідно, у забезпеченні їм повноцінної участі в соціально-економічному житті держави із встановленням пільгового порядку сплати єдиного податку та єдиного соціального внеску. Депутат підтримав вказаний законопроект.

Однак, ці зусилля лише дотично відносяться до реалізації обіцянки. І оскільки не виявлено фактів сприяння залученню коштів у сільське господарство та виробництво в окрузі з боку народного депутата, обіцянка отримує статус "не виконано".

Статус обіцянки може бути змінено в разі отримання фактів, що нардеп персонально сприяв реалізації обіцяного.